Γλυκα

Πανακότα με γιαούρτι και μέλι, χωρίς ζάχαρη: Μια δροσερή καλοκαιρινή λιχουδιά

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Πανακότα με γιαούρτι και μέλι, χωρίς ζάχαρη: Μια δροσερή καλοκαιρινή λιχουδιά

 

Υλικά

1 κούπα ( 240 ml) γάλα
1 κ γλ υγρή βανίλια
1/4 κούπας (60 ml) μέλι
1 φακελάκι (10 γρ) ζελατίνη σε σκόνη
2 κούπες (400 γρ) γιαούρτι

Για το γαρνίρισμα
φράουλες
μέλι

Δες πως γίνεται η πανακότα με γιαούρτι (χωρίς ζάχαρη)

 

Σ’ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα μαζί με το μέλι, την βανίλια και την ζελατίνη.
Ανακατεύω το μείγμα απαλά να διαλυθεί το μέλι και η ζελατίνη, σιγοβράζοντας για 1 με 2 λεπτά περίπου.
Βάζω το γιαούρτι σε ένα μπολ, προσθέτω εκεί το μείγμα του γάλατος και ανακατεύω να ομογενοποιηθεί.
Μοιράζω το μείγμα σε ποτήρια, ή σε φόρμα και τοποθετώ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Λίγο πριν το σερβίρισμα προσθέτω τις φράουλες και γαρνίρω με έξτρα μέλι.

Δείτε το βίντεο με την αναλυτική συνταγή:

 

πηγη

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Ο Εύζωνας του καύσωνα. Μια εικόνα, 1000 Λέξεις

Next post

Μετά την υποκριτική & το ταξί: πώς ζει & τι κάνει ο Σωτήρης Τζεβελέκος