Γλυκα

Πάστα Φλώρα με τραγανή μπισκοτένια βάση και γέμιση μαρμελάδας!

 

Πάστα Φλώρα με τραγανή μπισκοτένια βάση και γέμιση μαρμελάδας!

 

Λαχταριστή πάστα φλώρα με μαρμελάδα της αρεσκείας σας και τραγανή βάση από μπισκότο! Μία άκρως απολαυστική τάρτα με μαρμελάδα που μπορείτε να τη φτιάξετε για όλη την οικογένεια ή να την προσφέρετε σαν κέρασμα!

Υλικά

  • Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις420 γρ.
  • Μπέικιν Πάουντερ 1 κγ.
  • Ζάχαρη Άχνη 40 γρ.
  • Βουτυρο 210 γρ. κρύο (από το ψυγείο)κομμένο σε μικρούς
  • Λεμονι ξύσμα από 1/2
  • Αυγα 1
  • Κονιάκ 30 ml
  • Αυγα 1 ασπράδι για την επάλειψη

Για την γέμιση

  • Μαρμελάδα 500-600 γρ της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπεϊκιν πάουντερ, την άχνη και μέσα κόβουμε σε μικρούς κύβους το βούτυρο (από το ψυγείο).
Με το χέρι τα τρίβουμε όλα μαζί ζυμώνοντας τα συγχρόνως, όσο γίνεται πιο πολύ να ενσωματωθούν και να γίνουν σαν θρύμματα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα 1/2 λεμονιού, 1 αυγό αχτύπητο, 30 ml κονιάκ, τα ζυμώνουμε όλα μαζί να γίνουν ζυμάρι, το κάνουμε μια μπαλίτσα, το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στον πάτο της φόρμας ή ταρτιέρας.
Κρατάμε λίγο από το ζυμάρι για το στόλισμα.

Ανάμεσα σε δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε το ζυμάρι,το ανοίγουμε με τον πλάστη στη διάμετρο της ταρτιέρας μας ή της φόρμας με τσέρκι και το βάζουμε στον πάτο της φόρμας.
Κόβουμε το ζυμάρι που περισσεύει από τα πλάγια.
Τρυπάμε περιμετρικά με πιρούνι το ζυμάρι.
Τοποθετούμε την μαρμελάδα της αρεσκείας μας(έβαλα σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο 500-600 γρ.)

 

Στολίζουμε με ότι σχέδιο θέλουμε με το ζυμάρι που κρατήσαμε (σας έχω φώτο πως το έφτιαξα).
Την αλείφουμε με ασπράδι αυγού, μόνο το ζυμάρι, πριν την ψήσουμε.
Ψήνουμε 1 ώρα στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο. Στους 170 βαθμούς αν είναι δυνατός ο φούρνος.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!!

Πάστα Φλώρα με τραγανή μπισκοτένια βάση και γέμιση μαρμελάδας!

Πάστα Φλώρα με τραγανή μπισκοτένια βάση και γέμιση μαρμελάδας!

 

Πάστα Φλώρα με τραγανή μπισκοτένια βάση και γέμιση μαρμελάδας!

Πάστα Φλώρα με τραγανή μπισκοτένια βάση και γέμιση μαρμελάδας!

Πάστα Φλώρα με τραγανή μπισκοτένια βάση και γέμιση μαρμελάδας!

 

Πάστα Φλώρα με τραγανή μπισκοτένια βάση και γέμιση μαρμελάδας!

Πάστα Φλώρα με τραγανή μπισκοτένια βάση και γέμιση μαρμελάδας!

Πάστα Φλώρα με τραγανή μπισκοτένια βάση και γέμιση μαρμελάδας!

Πάστα Φλώρα με τραγανή μπισκοτένια βάση και γέμιση μαρμελάδας!

 

Πάστα Φλώρα με τραγανή μπισκοτένια βάση και γέμιση μαρμελάδας!

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την αννα καλλεργη

πηγη

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Κορωνοϊός, γρίπη, κρυολόγημα ή αλλεργίες; Έτσι θα τα ξεχωρίσεις

Next post

Αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο χωρίς καθόλου αλάτι!