Κοσμος

Ο Brooker πέρασε 10 χρόνια σχηματίζοντας αυτό το φράχτη

 

 

σχήματος δράκου-hedge-topiary-john-brooker-1

 

 

Εάν τυχαίνει να βρίσκεστε να οδηγείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο και να εντοπίζετε ένα γιγαντιαίο πράσινο δράκο, μην πανικοβληθείτε – είναι πιθανότατα αυτό το εκπληκτικό γλυπτό φράχτη από τον John Brooker, ο οποίος γύρισε ένα μακρύ φράκτη από το σπίτι του σε ένα γιγαντιαίο πράσινο δράκο έχετε εντοπίσει έναν πραγματικό δράκο, από την άλλη πλευρά – σίγουρα πανικό).

Ο Brooker πέρασε 10 χρόνια σχηματίζοντας αυτό το φράχτη μήκους 150 ποδών στην επιλεγμένη του μορφή. Είπε ότι ήταν “κουρασμένος να κοιτάζει ένα ευθεία φράχτη, για να είμαι ειλικρινής. Ήταν αρκετά βαρετό μετά από μερικά χρόνια, και σκέφτηκα ότι είχα κόψει την κορυφή σε κάποιες καμάρες και τότε σκέφτηκα «τι θα κάνω στο τέλος;» Πρέπει να έχεις το κεφάλι σε αυτό. Και τότε σκέφτηκα, «Θα είναι ένας δράκος». Και το έκανε και χωρίς τη βοήθεια κανενός!

Η τέχνη του Topiary ή η τέχνη της κοπής και της καλλιέργειας φράχτων σε όμορφα σχέδια είναι μια αρκετά αρχαία και θαυμάσια τέχνη που είναι ιδανική για όσους έχουν πράσινους αντίχειρες, τους οποίους ο Brooker έχει σίγουρα δύο. Η τέχνη προήλθε πιθανώς από την αρχαία Αίγυπτο και την Περσία, και αργότερα εξαπλώθηκε και στη Ρώμη. Το σκάφος εξελίχθηκε επίσης στην Ιαπωνία και την Κίνα, αν και εκεί εφαρμόζεται διαφορετικά. Μετά από μια προσωρινή παρακμή, η δημοτικότητά του φαίνεται να έχει επιστρέψει, είτε πρόκειται για παραδοσιακούς φράχτες κουτιού είτε για ιαπωνικούς κήπους Zen.

Έχετε δει άλλα δροσερά κομμένα φράχτη; Εάν ναι, φροντίστε να τα μοιραστείτε μαζί μας παρακάτω!

 

σχήματος δράκου-hedge-topiary-john-brooker-3

 

 

ζιζανιοκτόνο-ζιζανιοκτόνο-5

 

ζιζανιοκτόνο-ζιζανιο-brooker-4

 

www.boredpanda.com

 

Πηγή: BBC

 

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Γυναίκα εκτύπωσε το πρόσωπο της ερωμένης του συζύγου της και το κόλλησε σε καρπούζι – Ο σύζυγος νοσηλεύτηκε με καρδιακή προσβολή

Next post

Σαπφώ Νοταρά: Η μεγάλη ηθοποιός που «έφυγε» μόνη και με ένα σβησμένο τσιγάρο στο χέρι