Ερευνες

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος από την κατανάλωση κρασιού για τις γυναίκες

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος από την κατανάλωση κρασιού για τις γυναίκες

 

 

 

 

Η κατανάλωση κρασιού σε καθημερινή βάση ενέχει ένα τεράστιο κίνδυνο για την υγεία των γυναικών.

Μπορείς να ισχυριστείς ότι το κρασί έχει πολλά κοινά με τον καφέ. Αμφότερα συνδέονται με σημαντικά οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, η κατανάλωση αλκοόλ σε μεγάλες δόσεις έρχεται με ένα κόστος και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Οι περισσότεροι από μας θα συμφωνούν ότι κάποιες συμβουλές υγείας για το κρασί μπορεί να μας προκαλούν σύγχυση. Τα τελευταία χρόνια, πολλαπλές μελέτες, έχουν υποστηρίξει ότι η συστηματική κατανάλωση κρασιού είναι επωφελής για την καρδιαγγειακή υγεία.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εγγεγραμμένη διαιτολόγο και πιστοποιημένη εκπαιδευτή διαβήτη, Κάρεν Γκράχαμ, είναι σημαντικό να σκέφτεσαι τα πιο συστηματικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει το κρασί στο σώμα σου.

 

 

Μην πίνεις κρασί καθημερινά

Σύμφωνα με την Γρκάχαμ η βασική οδηγία για το κρασί είναι να μην τον πίνεις σε καθημερινή βάση. «Νομίζω ότι το μεγαλύτερο λάθος με το κρασί που μπορείς να κάνεις είναι να νομίζεις ότι η καθημερινή του κατανάλωση είναι μία υγιεινή επιλογή» είπε.

Στο βιβλίο της Diabetes Meals for Good Health, η Γκράχαμ, αναγνωρίζει παλιότερες μελέτες που έχουν δείξει ότι το κρασί μπορεί να έχει κάποια ήπια καρδιακά οφέλη. Ωστόσο, υπάρχει ένας ανησυχητικός κίνδυνος. «Ακόμα και ένα ποτήρι την ημέρα αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού. Όσο περισσότερο πίνεις, τόσο πιο πιθανό να αναπτύξεις καρκίνο του μαστού» επισημαίνει.

Πόσο αυξάνεται ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού από την κατανάλωση αλκοόλ

Σύμφωνα με το BreastCancer.org υπογραμμίζεται ότι: «Οι γυναίκες που πίνουν 3 ποτήρια αλκοόλ ανά εβδομάδα έχουν 15% μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το ρίσκο καρκίνου μαστού ανεβαίνει 10% ανά επιπρόσθετο ποτήρι που πίνουν οι γυναίκες κάθε μέρα».

Στην ιστοσελίδα επισημαίνεται 2 εξηγήσεις σχετικά με το πόσο συχνά μπορεί η κατανάλωση αλκοόλ να οδηγήσει στον καρκίνο του μαστού. Πρώτον, αναφέρει, ότι το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει ζημιά το DNA στα κύτταρα μας.

Επίσης, το «αλκοόλ μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα των οιστρογόνων και άλλων ορμονών που σχετίζονται με ορμονικούς υποδοχείς θετικούς με τον καρκίνο του μαστού».

 

 

 

ΠΗΓΗ: eatthis

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Τρένο παρέσυρε και σκότωσε 60χρονη στη Λάρισα

Next post

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δραματική διάσωση στην Αγία Άννα