διαφορα

Ο δεκάλογος της σωστής και καλής θείας

Η «Θεία απ΄ το Σικάγο»: Ποια είναι η γειτονιά που πέταγαν τα κανάτια -  Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Ο δεκάλογος της σωστής και καλής θείας

 

Η θεία,αχ αυτή η θεία. Αυτή που κακό μαθαίνει τα παιδιά, αυτή που χαλάει όσα οι γονείς προσπαθούν να φτιάξουν και “εισβάλουν ” με το έτσι θέλω στο κάστρο που λέγεται οικογένεια. Δεν λέω τα αγαπάει τα ανίψια τής, οκ και καλά κάνει, γιατί να μην τα αγαπάει άλλωστε. Αλλά…..υπάρχει και το “αλλά” Μάλλον πολλά τα άλλα που όσο οι γονείς προσπαθούν να τα παραθέσουν εκείνες το βιολί τους.

 

Ακολουθεί ο δεκάλογος που πρέπει να μάθουν όλες οι καλές θείες μιας και είναι μόνο θείες!!!! Κι αφού βρισκόμαστε σε εποχή κορονοίού

(αλλά και να μην βρισκόμασταν δηλαδή….)

 

Η Θεία Από το Σικάγο (1957-1958) - Ελληνικός κινηματογράφος

 

1. Δεν τα φιλάμε τα μωρά, δεν τα φιλάμε ούτε στο χέρι γιατί το χέρι τούς θα το βάλουν στο στόμα τούς και τα μικρόβια που όλοι έχουμε στο στόμα μάς , θα πάνε “βόλτα ” στο στόμα του.

2. Μην ξεχνιέσαι, είσαι θεία, δεν είσαι η μαμά του ,ούτε ο μπαμπάς του.

3.Δεν είσαι υπεύθυνη για την αγωγή και την διαπαιδαγώγηση τους . Τέλος!!! Τα παιδιά πρέπει να μάθουν αυτά που οι γονείς τους θέλουν να τους μεταδώσουν, σωστό ή λάθος κατά την δική σου άποψη δεν έχει σημασία. Ε, και που είσαι, σκέψου πρώτα αν έχουν ζητήσει και την γνώμη σου για το πως θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

4. Να ρωτάς, να μην κάνεις του κεφαλιού σου, να ρωτάς τους γονείς, ακόμα και μια καραμέλα που εσύ θα δώσεις, μπορεί να χαλάσει το πρόγραμμα αυτής της οικογένειας που δεν είναι ΔΙΚΗ ΣΟΥ.

5.Κόψε μαχαίρι τα “εγώ” θέλω να τους κάνω ένα δώρο,”εγώ” θέλω να τους κάνω μια έκπληξη. Μάθε να ρωτάς πρώτα, μην τα “κακομαθαίνεις” από αγάπη το κάνεις το είπαμε, μην λέμε τα ίδια και τα ίδια.

6. Μάθε να τηρείς τους κανόνες που έχουν βάλει οι γονείς τους ,είτε είναι εκεί, είτε λείπουν. Τα παιδιά δεν πρέπει να βγαίνουν από το πρόγραμμα τούς για κανέναν λόγο. Ειδικά όταν σου τα έχουν εμπιστευθεί για λίγο.

7. Όταν βρίσκετε σε δημόσιο χώρο μην τρέχεις αν πέσει η αν κάνει κάτι το παιδί πριν τη μάνα τού, δεν είσαι η μάνα του. Έτσι κι αλλιώς ένας άνθρωπος όσο χρόνων και να είναι στην ανάγκη μαμά φωνάζει, όχι θεία.

8. Να είσαι η θεία και να το μεταδίδεις όπως πρέπει, να είσαι αυτή που θα αγαπάει το παιδί και θα ξέρει πως και εσύ το αγαπάς το ίδιο.

9. Επιτέλους σταμάτα αυτές τις βαρύγδουπες δηλώσεις και εκφράσεις του τύπου “είσαι η ζωή μου” ,”είσαι η ψυχή μου” και άλλα τέτοια….

10. Τέλος, ξέρουμε όλοι πως απαγορεύεται να δημοσιεύουμε φωτογραφίες παιδιών στο διαδίκτυο, εσύ γιατί συνεχίζεις να το κάνεις ;;;; Το κάνουν και ”εκείνοι΄΄; Hello !!! Εκείνοι έχουν ευθύνη για το τι κάνουν με τα παιδιά τους αγαπημένη θεία!!!!

 

Η "Θεία απ΄ το Σικάγο" που απογείωσε τη Βασιλειάδου. Η Αλίκη αρνήθηκε να  συμμετάσχει από εγωισμό. Σε ποια γειτονιά της Αθήνας υπάρχει ακόμη η  μονοκατοικία απ΄όπου πέταγαν τα κανάτια στους γαμπρούς; -

be2news.gr

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Ανατροπή στο Survivor: Η ανακοίνωση του Γιώργου Λιανού που προκάλεσε «μούδιασμα» σε μαχητές και διάσημους

Next post

Κλειστά σχολεία, νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αττική και αύριο Πέμπτη