εναλλακτικες θεραπειες

Οστεόφυτα αυχένα: Τι είναι – Γιατί εμφανίζονται – Πώς να ανακουφιστείτε από τους πόνους

 

οστεόφυτα ή άλατα στον αυχένα

 

 

Οστεόφυτα ή άλατα στον αυχένα – Συμβουλές για την υγεία:

 

Πρόκειται για μικρά εξογκώματα. Τα συγκεκριμένα εξογκώματα σχηματίζονται στις άκρες των οστών και στις αρθρώσεις του ανθρωπίνου σώματος. Αυτά, σχηματίζονται με την πάροδο του χρόνου. Μάλιστα, αυτό συμβαίνει κατά κύριο λόγο σε ανθρώπους άνω των 50 ετών.

1. Φροντίστε για τη σωστή στάση του σώματός σας στις καθημερινές δραστηριότητες, όπως όταν εργάζεστε πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, όταν οδηγείτε, όταν κοιμάστε κλπ.

2. Εάν η δουλειά σας απαιτεί να κάθεστε για πολλή ώρα στην ίδια θέση, κάθε 30-50 λεπτά πρέπει να σηκώνεστε και να ξεμουδιάζετε για λίγο (5-10 λεπτά), ώστε να αποφεύγονται τα γνωστά «πιασίματα».

3. Αποφεύγετε να παρακολουθείτε τηλεόραση ή να διαβάζετε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι χρησιμοποιώντας περισσότερα από ένα μαξιλάρια. Το πιθανότερο είναι το πρωί να ξυπνήσετε με πονοκέφαλο ή με δυσκαμψία στον αυχένα.

4. Επιλέξτε το κατάλληλο στρώμα και το κατάλληλο μαξιλάρι. Ένα ακατάλληλο μαξιλάρι μπορεί να προκαλέσει αυχενικό σύνδρομο ή και να επιδεινώσει το ήδη υπάρχον, καθώς στηρίζει το κεφάλι και τον αυχένα για πολλές ώρες.

5. Όταν οδηγείτε, φροντίστε να κρατάτε ίσια τη σπονδυλική σας στήλη, τους ώμους χαλαρούς και τον αυχένα μόλις γερμένο προς τα εμπρός, φροντίζοντας, όμως, να μετακινείστε συχνά στο κάθισμα.

πηγη

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Ανεβασμένη χοληστερίνη: Τέσσερα σημάδια στα μάτια που φανερώνουν υψηλή χοληστερόλη

Next post

Πέντε σπιτικές θεραπείες με μέλι, που θα κάνουν το πρόσωπο και την επιδερμίδα σας να λάμψει