χρησιμα

Οι 3 κανόνες της “έξυπνης” νοικοκυράς για να μαζέψετε το Πασχαλινό τραπέζι και το σπίτι στο άψε-σβήσε

Οι 3 κανόνες της "έξυπνης" νοικοκυράς για να μαζέψετε το Πασχαλινό τραπέζι  και το σπίτι στο άψε-σβήσε

Οι 3 κανόνες της “έξυπνης” νοικοκυράς για να μαζέψετε το Πασχαλινό τραπέζι και το σπίτι στο άψε-σβήσε

 

Οι καλεσμένοι για φαγητό, μπορεί να μας κάνουν να περάσουμε μία όμορφη και χαλαρή βραδιά, ωστόσο, δεν θα συνεχιστεί το ίδιο χαλαρά όταν φύγουν, αφού το σπίτι θα πρέπει να τακτοποιηθεί και να καθαριστεί η κουζίνα.

 

Ωστόσο, αν υπάρχει σύστημα, μπορούμε να τακτοποιήσουμε στο άψε σβήσε το σπίτι, συμμαζεύοντας το τραπέζι και πλένοντας πιάτα και κατσαρόλες.

Οι καλεσμένοι φεύγουν, οι δουλειές στην κουζίνα έρχονται

Πετάξτε ό,τι πρέπει να πεταχτεί

Πριν ξεκινήσετε να μεταφέρετε γεμάτα πιάτα, ξέχειλα ποτήρια και τσαλακωμένες χαρτοπετσέτες κάντε μια επιχείρηση σκούπα και πετάξτε όλα τα σκουπίδια.

Ξεδιαλέξτε τα υπολείμματα του φαγητού που θα φυλαχτούν, τοποθετώντας τα σε τάπερ και βάλτε αμέσως στο ψυγείο, ώστε να ξεμπερδέψετε μ’ αυτή τη διαδικασία, όταν το καθάρισμα θα μεταφερθεί στο στρατηγικό σημείο «Κουζίνα».

Αντί να μεταφέρεις τα σκουπίδια στον κάδο, μπορείς να πας τον κάδο στα σκουπίδια. Φέρτε μια σακούλα σκουπιδιών κοντά στο τραπέζι, κρατήστε την ανοιχτή και ρίξτε μέσα ό,τι πρέπει να πεταχτεί.

 

Συγκεντρώστε πιάτα και ποτήρια

Το δεύτερο στάδιο είναι να μεταφερθούν όλα τα σερβίτσια στην κουζίνα, χωρίς υπολείμματα φαγητού, σκουπίδια και λοιπά εμπόδια στο γρήγορο πλύσιμο πιάτων.

Με μια χαρτοπετσέτα, καθαρίστε κάθε πιάτο πετώντας την επί τόπου στη σακούλα σκουπιδιών. Βάλτε τα όλα σε στοίβες, ανάλογα με το μέγεθός τους και μεταφέρετέ τα στην κουζίνα πανέτοιμα για πλύσιμο.

Ρίξτε σε μια μεγάλη κανάτα ό,τι περιέχεται στα μισογεμάτα ποτήρια, χύστε στον νεροχύτη το περιεχόμενό της και ξεμπερδέψτε μια και καλή. Στη συνέχεια, μεταφέρετε με δίσκο τα ποτήρια, για να γλιτώσετε δρομολόγια.

 

Βράστε πολύ νερό στον βραστήρα σας, ρίξτε το μαζί με AVA στα σκεύη που χρησιμοποιήσατε για το μαγείρεμα και αφήστε το απορρυπαντικό και το βραστό νερό να δράσουν. Μετά από λίγα λεπτά, το σφουγγάρι θα παρασύρει με ευκολία καμμένα λίπη και λοιπά ρυπαρά ίχνη που θα έχουν πια μαλακώσει.

Αντί να βιαστείτε να πλύνετε τα πιάτα αμέσως μόλις μεταφερθούν στην κουζίνα, προτιμήστε να κάνετε το εξής: γεμίστε με καυτό νερό τον νεροχύτη σας, προσθέστε ένα οικονομικό απορρυπαντικό που δεν αφήνει μυρωδιές και λεκέδες, βάλτε μέσα πιάτα και μαχαιροπίρουνα κι αφήστε να μουλιάσουν, ούτως ώστε τα λίπη να διαλυθούν κι οι λεκέδες να εξαφανιστούν.

Καθαριότητα κουζίνας όταν φεύγουν οι καλεσμένοι

 

 

 

πηγη

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Ηπατίτιδα στα παιδιά: Το πρώτο σύμπτωμα που εμφανίζουν και πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Next post

Η Παρέλαση των αλόγων στο Πυλί ανήμερα του Αγίου Γεωργίου