Εποχιακές συνταγές

Νηστίσιμα φραντζολάκια με κανέλα και μαχλέπι!

 

Νηστίσιμα φραντζολάκια με κανέλα και μαχλέπι!

 

 

Συνταγή για νηστίσιμο γλυκό ψωμί με κανέλα, μαστίχα και μαχλέπι. Ένα εύκολο ψωμί με κανέλα ιδανικό για όλη την οικογένεια. Αυτά τα φρατζολάκια μπορείτε να τα φτιάχνετε και για πρωινό ή απογευματινό σνακ. Γίνονται αφράτα και μοσχομυριστά και τα παιδάκια σας θα τα λατρέψουν.

Υλικά

  • Αλευρι 1 κιλό χωριάτικο
  • Προζύμι 250 gr
  • Αλατι 1κ.γ
  • Μαστιχα λίγο σκόνη
  • Μαχλέπι λίγο
  • Κανελά λίγο
  • Γαρίφαλο λίγο σκόνη
  • Νερό χλιαρό όσο πάρει

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για περίπου 40 λεπτά. Αφού φουσκώσει το ζυμάρι μας πλάθουμε τα φραντζολάκια μας και τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για 2 με 3 ώρες. Και μετά τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Εγώ εδώ δεν έβαλα λάδι, αλλά αν θέλετε να βάλετε θα βάλετε μισό ποτήρι.

Καλή επιτυχία!

Νηστίσιμα φραντζολάκια με κανέλα και μαχλέπι!

Συνταγή/Φωτογραφία από την Antri Mavrou

 

Επιμέλεια κείμενου εκτέλεσης daddy cool cooking team

πηγη

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Πρέπει ή δεν πρέπει να φοράμε μάσκες – Η εξήγηση του Σωτήρη Τσιόδρα

Next post

Μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι!