Εποχιακές συνταγές

Να πώς θα απολαύσεις το γιαούρτι ως υγιεινό επιδόρπιο

Να πώς θα απολαύσεις το γιαούρτι ως υγιεινό επιδόρπιο

Να πώς θα απολαύσεις το γιαούρτι ως υγιεινό επιδόρπιο

Μια λαχταριστή λύση για ένα πρωινό σνακ

 

Το γιαούρτι ανήκει στις βασικές τροφές μίας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Η πλειάδα των θρεπτικών συστατικών του, μεταμορφώνουν το γαλακτοκομικό αυτό προϊόν σε ένα ολοκληρωμένο σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας, ενώ μαζί με το γάλα αποτελεί την κύρια πηγή ασβεστίου λόγω της υψηλής βιολογικής αξίας του. Εν συντομία, τα βασικότερα θρεπτικά συστατικά του γιαουρτιού είναι τα εξής: πρωτεΐνη (υψηλής βιολογικής αξίας), υδατάνθρακεςλιπαρά, φωσφόρο, βιταμίνες A, B και D, μαγνήσιο, κάλιο και λιπαρά.

Η εντυπωσιακά πλούσια θρεπτική του αξία προσφέρει στον οργανισμό μια σειρά ωφελειών που σχετίζονται τόσο με την υγεία των οστών, όσο και με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την λειτουργία του εντερικού συστήματος. Το γιαούρτι είναι ένα συστατικό που ταιριάζει άψογα σε πολλές συνταγές, ενώ και από μόνο του μπορεί να κυριαρχήσει ως μια νόστιμη γλυκιά πρόταση. Και πως θα γίνει αυτό; Η παρακάτω ιδέα για δροσερές μπάρες φρούτων θα σε κάνουν να δεις το γιαούρτι με άλλο μάτι.
Μπάρες Γιαουρτιού με Φράουλες & Φιστίκια Αιγίνης
 Υλικά:

2 κεσεδάκια γιαούρτι

1 κουταλιά της σούπας μέλι

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Φρούτα της επιλογής σου (φράουλες, κεράσια, δαμάσκηνα, μούρα)

Ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φιστική Αιγίνης, κάσιους)

Εκτέλεση:

Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας είτε με μια μαριζ, είτε με το μπλέντερ αλλά σε χαμηλή ταχύτητα. Θέλουμε το μείγμα να αποκτήσει λεία υφή χωρίς σβώλους. Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, ρίχνουμε το μείγμα και βάζουμε topping της επιλογής μας κομμένα σε μικρά κομματάκια. Τοποθετούμε το ταψί στην κατάψυξη για 4 με 6 ώρες. Βγάζουμε από την κατάψυξη και κόβουμε ακανόνιστα κομμάτια της μπάρες και απολαμβάνουμε.

https://www.shape.gr/

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Τρίκαλα: μήνυσαν γιο και νύφη για ξuλ0δαρμ0

Next post

Φριτζ Χάαρμαν, ο δημοφιλής κρεοπώλης στη Γερμανία του 1920, που πουλούσε ........