top news

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ισόβια προτείνει η εισαγγελέας

Κανένα ελαφρυντικό στον Μπάμπη Ανανγωστόπουλο - Ισόβια κάθειρξη προτείνει η εισαγγελέας

 

 

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ισόβια προτείνει η εισαγγελέας

 

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο το δικαστήριο για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς. Ισόβια προτείνει η εισαγγελέας.

Ομόφωνα ένοχος και χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό κρίθηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ενώ απορρίφθηκε – και πάλι ομόφωνα – η ένσταση να μη ληφθεί υπόψη η κατάθεση της Μυλωνοπούλου.

Οι δικηγόροι του Αναγνωστόπουλου ζητούσαν από τους δικαστές να του αναγνωρίστουν ελαφρυντικά για την καλή του συμπεριφορά, αλλά και τον πρότερο συννομο βίο του. Καταπέλτης, για μια ακόμη φορά, η εισαγγελέας που παρενέβη πριν λίγο:

«Τι να το κάνω αν είχε καλή κοινωνική συμπεριφορά ή αν είχε καλή επαγγελματική εξέλιξη από τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του; Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι δεν συντρέχουν ειδικές περιστάσεις». Μάλιστα η προεδρος είπε ότι οι 12 μήνες προφυλάκισης του δεν ειναι ικανοί για να αποδειχθεί η μεταστροφή του κρατουμένου.

Παράλληλα πρότεινε για την ποινή του ισόβια για τη δολοφονία της Καρολάιν και 10 χρόνια για τη θανάτωση του σκυλιού. Για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας και της ψευδούς κατάθεσης η ίδια πρότεινε ποινές ενός έτους για κάθε αδίκημα.

Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει επί των προτάσεων των ποινών.

 

 

Γλυκά Νερά: Κατηγορίες "φωτιά" από τον εισαγγελέα για τον Μπάμπη... |  Ελλάδα Ειδήσεις

 

 

«Κοίμισε το παιδί στον καναπέ και ανέβηκε να σκοτώσει»

«Ο φόνος έγινε για ασήμαντη αφορμή και ο κατηγορούμενος ούτε βρισιές από την πλευρά του θύματος δεν μπορεί να επικαλεστεί. Κοίμισε το παιδί στον καναπέ και ανέβηκε να σκοτώσει. Αυτό καταρρίπτει τον ισχυρισμό περί ψυχικής διέγερσης και δείχνει την προμελέτη. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να δείχνει απώλεια συνείδησης», τόνισε η εισαγγελέας στην πρώτη αγόρευσή της.

Ζητώντας από τους δικαστές να μην αποδεχθούν τα περί «θολωμένου μυαλού» του δράστη, ανέφερε με ιδιαίτερη έμφαση πως «το επιχείρημα ότι σκότωσε θολωμένος καταρρίφθηκε αμέσως ,από την στιγμή που εναπόθεσε το παιδί στο σώμα της νεκρής μάνας. Είχε επίγνωση της αδιανόητης σκληρότητας του. Ήξερε ότι η προσοχή θα στεφόταν στο παιδί και σε εκείνον που βγήκε αλώβητος από μια αιματηρή ληστεία. Το επεδίωκε».

«Eίχε χρόνο να κάνει πίσω»

«Όταν ξεκίνησε να φράζει τις αεροπόρους οδούς της Κάρολαιν είναι βέβαιο ότι ένιωθε τους κραδασμούς από την ασφυξία», σημείωσε η Εισαγγελέας.

«Είναι συγκλονιστικό ότι ο χρόνος που ενήργησε ήταν πολύς και μπροστά στα μάτια εξελίχθηκαν όλα τα ασφυκτικά συμπτώματα. Κατά την κρίση μου είχε χρόνο να κάνει πίσω βλέποντας τα συμπτώματα της γυναίκας του. Τα 60 δευτερόλεπτα είναι μεγάλος χρόνος για να κάνει πίσω.

Δεν λειτούργησε καμία αναστολή. Αρχικά ανέφερε ότι προέβη σε εναγκαλισμό, όχι εύστοχος ορος, μόνο αν δεχτούμε ότι ήταν εναγκαλισμός θανάτου», πρόσθεσε.

«Την πλάκωσε με όλο του το σώμα για να μην αντιδράσει. Καταδείχθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ότι το smartwatch και τα 17 βήματα που κατέγραψε ήταν οι κινήσεις των χεριών της. Ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι μπορεί να ακούσουν οι γείτονες. Ούτε κατά διάνοια δεν είναι πιστευτό ότι την άφησε όταν νόμιζε ότι έχει λιποθυμήσει. Την άφησε όταν βεβαιώθηκε ότι ήρθε το τέλος».

 

Γλυκά Νερά: Κανένα ελαφρυντικό στον Μπάμπη Ανανγωστόπουλο – Ισόβια κάθειρξη προτείνει η εισαγγελέας - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

πηγη

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Θύμιος Μπουγάς: Ανατροπή, ποιοι φέρονται να τον σκ0τwσαν. Παραμόρφωση και συλλήψεις [video]

Next post

«Φτάνεις τον άλλο σε σημείο να σε σκ0τwσει»: Nέα αποκαλυπτικά SMS μεταξύ Ρούλας και Μάνου (βίντεο)