Γλυκα

Μοσχοβολιστό κέικ βουτύρου δίχρωμο με μερέντα. Μαλακό και «γεμάτο» σε γεύση και άρωμα

ΥΛΙΚΑ

500γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ.φρέσκο αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία .δωματίου .
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα γάλα
4 αυγά
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες
2 κ.σ σοκολάτα ρόφημα σκόνη
1 κ.σ κακάο σκόνη
200 γρ.μερεντα για το γέμισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει καλά και να γίνει κρέμα.-
Προσθέτω 1-1 τα αυγά,βανίλιες,ξύσμα,χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνω εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το μπέικιν
.-Σε ένα μπολ ρίχνω το 1/3 του μείγματος,προσθέτω τη σοκολάτα ρόφημα σκόνη και το κακάο και λίγο γαλατάκι έξτρα να αραιώσει και ανακατεύω καλά.-

Σε φόρμα βουτυρωμένη αδειάζω εναλλάξ κουταλιές από το λευκό μείγμα με το σοκολατένιο.
Πριν την τελευταία στρώση ρίχνω και μερικές κουταλιές μερέντα.-
Ψήνω στους 180 πάνω κάτω για 45-50 λεπτά.
Περιμένω να γίνει χλιαρό και ξεφορμάρω!!!
Το γλάσο από πάνω που βλέπετε είναι λιωμένη βανίλια(γλυκό υποβρύχιο) και λιωμένη Μερέντα!!!

πηγη

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Πεντανόστιμη Τούρτα Κατσαρόλας – Ένα υπέροχο (γλυκό ψυγείου)

Next post

Σοκολατένια cookies