υγεια

Μήπως πονάτε στα πόδια όταν σηκώνεστε από την τουαλέτα; Δείτε τι πρόβλημα μπορεί να έχετε

Μήπως πονάτε στα πόδια όταν σηκώνεστε από την τουαλέτα; Δείτε τι πρόβλημα μπορεί να έχετε

 

 

 

Τι μπορεί να σημαίνει όταν τα πόδια σας πρήζονται συχνά; Είναι αλλεργική αντίδραση; Πίνετε υπερβολικά πολύ νερό, περνάτε πολύ χρόνο όρθιοι ή ένα σημάδι κάτι πιο σοβαρού, όπως νεφρικό πρόβλημα; Κάποια σημάδια σε νεφρικά προβλήματα είναι προφανή, όπως αίμα στα ούρα, αλλά άλλα συμπτώματα είναι λιγότερο φανερά, που μπορεί να υποδηλώνουν άλλα ζητήματα υγείας. Όπως και να έχει, αν βιώνετε κάποια από αυτά τα συμπτώματα, συμβουλευτείτε το άμεσα γιατρό σας. Ωστόσο δείτε από τι πάσχετε αν έχετε συνέχεια κρύα χέρια ή πόδια;

Πρησμένα πόδια ή αστραγάλοι
Αν έχετε προβλήματα στα νεφρά, ίσως έχετε κατακράτηση υγρών και δεν τα αποβάλλετε όπως θα έπρεπε.

 

 

 

 Πρησμένα πόδια ή αστραγάλοι

 

 

Αίσθημα συνεχούς κόπωσης

Η κόπωση μπορεί να είναι σημάδι από οποιοδήποτε ιατρικό ζήτημα. Όταν τα νεφρά δεν λειτουργούν σωστά, δεν είναι σε θέση να φιλτράρουν αποτελεσματικά το αίμα, και έτσι το σώμα δεν παίρνει το οξυγόνο που χρειάζεται για να αποδώσει.

Αίσθημα συνεχούς κόπωσης

Προβλήματα ύπνου

Προβλήματα στα νεφρά μπορούν να οδηγήσουν σε αϋπνία, και κατ’ επέκταση σε κόπωση. Αισθάνεστε κουρασμένοι όλη την ημέρα, αλλά δεν μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ.

Προβλήματα ύπνου

Τάση να ξεχνάτε πράγματα ή αδυναμία συγκέντρωσης

Επειδή ο εγκέφαλος δεν λαμβάνει φιλτραρισμένο αίμα από τα νεφρά, δεν θα λειτουργεί στη μέγιστη απόδοση, και μπορεί να ξεχνάτε πράγματα, να βιώνετε σύγχυση, ή απλά δεν αισθάνεστε οξυδέρκεια ως συνήθως.

Τάση να ξεχνάτε πράγματα ή αδυναμία συγκέντρωσης

Ναυτία και έμετος

Προβλήματα στα νεφρά μπορούν να απορρυθμίσουν το πεπτικό σύστημα, και να προκληθεί ναυτία και έμετος.

Ναυτία και έμετος

Απώλεια όρεξης

Όχι μόνο θα μπορούσε τα προβλήματα στα νεφρά μπορούν να προκαλέσουν ναυτία, αλλά μερικοί βιώνουν αλλοίωση στη γεύση των τροφών και δεν αντέχουν να τρώνε τα αγαπημένα τους τρόφιμα πια. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η απώλεια βάρους είναι αναπόφευκτη.

Απώλεια όρεξης

Μυϊκές κράμπες ή σπασμοί

Η συσσώρευση τοξινών, που τα νεφρά συνήθως φιλτράρουν, μπορούν να προκαλέσουν κράμπες στα πόδια και συσπάσεις των μυών. Επιπλέον, η συγκέντρωση μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται αμυλοειδές μπορεί να οδηγήσει σε δυσκαμψία και πόνο στις αρθρώσεις.

Μυϊκές κράμπες ή σπασμοί

Κνησμός δέρματος

Τα νεφρά παίζουν επίσης ρόλο στην εξισορρόπηση των μεταλλικών στοιχείων στο σώμα μας. Όταν το ασβέστιο και ο φώσφορος είναι σε υψηλά επίπεδα, μπορεί να αισθανθείτε φαγούρα στο δέρμα. Μερικές φορές, μια προσαρμογή στην διατροφή μπορεί να βοηθήσει, αλλά μπορεί να απαιτήσει μια επίσκεψη στο δερματολόγο για να το ελέγξετε.

Κνησμός δέρματος

Πρησμένα μάτια

Ακριβώς όπως οι τοξίνες στο αίμα κάνουν τα πόδια και τους αστραγάλους να πρήζονται, προκαλούν και πρησμένα μάτια, ειδικά το πρωί.

Πρησμένα μάτια

Συχνουρία

Αν πηγαίνετε τακτικά στην τουαλέτα μέσα στη νύχτα χωρίς προφανή λόγο, όπως το να πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό πριν από τον ύπνο, τότε μπορεί να ευθύνεται μια δυσλειτουργία των νεφρών.

Συχνουρία υγεία

12 σημάδια στα πόδια που δείχνουν ότι η υγεία μας κινδυνεύει – Οι περισσότεροι αγνοούν!

Όταν το σώμα σας σας μιλάει, είναι σημαντικό να το ακούτε. Δείτε 12 προειδοποιητικά σημάδια που μπορεί να σας δείχνουν τα πόδια σας ότι κινδυνεύει η υγεία σας:

1. Πόδια χωρίς τρίχες: Μπορεί να είναι ένδειξη ότι η κυκλοφορία του αίματος στα πόδια σας δεν είναι καλή. Ενώ, δείτε γιατί πρέπει να κάνετε μασάζ στα πόδια σας πριν τον ύπνο!

2. Νύχια προς τα μέσα: Μπορεί να σημαίνει ότι έχετε αναιμία και ότι πρέπει να ελέγξετε τα επίπεδα σιδήρου στο αίμα σας.

3. Πληγές που κρατάνε καιρό: Μπορεί να είναι σημάδι υπερβολικής γλυκόζης στο αίμα και ενδεχομένως διαβήτη. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

4. Κρύα πόδια: Αν σας συμβαίνει συχνά, μπορεί να είναι σημάδι προβλήματος στον θυρεοειδή.

5. Κίτρινα νύχια: Είναι κάτι που μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα. Καλύτερα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, γιατί μπορεί να είναι σημάδι μυκήτων στα νύχια.

Κίτρινα νύχια

6. Πόνοι στην φτέρνα: Αν έχετε συνεχείς και έντονους πόνους στην φτέρνα, μπορεί να είναι σημάδι πελμιαίας απονευρωσίτιδας, η οποία μπορεί να χειροτερεύσει.

7. Μούδιασμα: Αν μουδιάζουν και τα δύο πόδια σας, μπορεί να είναι σημάδι διαβήτη. Αν μουδιάζει μόνο το ένα, μπορεί να υπάρχει κάποιο τραυματισμένο νεύρο στο πόδι ή την πλάτη σας. Όπως και να έχει, καλό θα ήταν να το κοιτάξετε.

8. Πληγές στις αρθρώσεις του ποδιού: Αν οι αρθρώσεις στα πόδια σας πονάνε, μπορεί να είναι η αρχή ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

9. Ξηρά πόδια: Αν τα πόδια σας είναι ξηρά, ιδιαίτερα ανάμεσα στα δάχτυλα, τότε μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας μυκητιακής μόλυνσης, του ποδιού του αθλητή. Μπορεί να προκαλέσει φαγούρα, κάψιμο ή πόνο αν δεν το θεραπεύσετε άμεσα.

10. Πληκτροδαχτυλία: Μπορεί να είναι σημάδι πνευμονικής ασθένειας και καλό είναι το κοιτάξετε.

11. Αλλαγή στο χρώμα των δαχτύλων: Αν τα δάχτυλα του ποδιού σας γίνονται κόκκινα, άσπρα ή μπλε, μπορεί να υποδεικνύουν κάποιο αυτοάνοσο νόσημα.

Βαθουλώματα στα νύχια

12. Βαθουλώματα στα νύχια: Μπορεί να είναι σημάδι ψωρίασης. 3 στους 4 που πάσχουν από ψωριασική αρθρίτιδα έχουν βαθουλώματα στα νύχια.

 

πηγη

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

17 σοκαριστικά πράγματα που εύχεσαι να μην πάθεις ποτέ στα πόδια σου – Το 4ο θα σε τρομάξει!

Next post

Έχετε αυτά τα στίγματα στα μάτια μας; Δείτε τι σημαίνει για την υγεία σας