Αλμυρες συνταγές

Λαχταριστό σάντουιτς από κολοκυθάκια!

Λαχταριστό σάντουιτς από κολοκυθάκια!

Πεντανόστιμο! Ένα σάντουιτς, αλλιώτικο από τα άλλα, αφού αντί για ψωμί, έχουμε μία παχιά στρώση από κολοκυθάκια…
που παίζουν αυτό τον ρόλο  και ανάμεσα τους μπαίνει μία φέτα τυρί! Γίνεται το απόλυτο σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και υπέροχο συνοδευτικό για ψητά κρεατικά. Με χαμηλή περιεκτικότητα υδατανθράκων, τραγανή κρούστα και τυρί που λιώνει στο στόμα, τέρπει τον ουρανίσκο!

Υλικά για 2 άτομα
4 φλ. του τσαγιού φρέσκα τριμμένα κολοκυθάκια (περίπου 2 μέτρια)2 μεγάλα αβγά3/4 φλ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις1/2 φλ. του τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι2 παχιές φέτες τυρί της αρεσκείας μας (π.χ. τσένταρ, κασέρι, γραβιέρα, μοτσαρέλα)
Τρόπος παρασκευής
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά, ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Στραγγίζουμε παίρνουμε από λίγα και τα στύβουμε στις παλάμες μας. Τα απλώνουμε σε καθαρή πετσέτα ή χαρτί κουζίνας, ώστε να στεγνώσουν. Επαναλαμβάνουμε, ωσότου τελειώσουν όλα τα κολοκυθάκια. Θα πρέπει να έχουν μείνει περίπου 2-2 ½ φλ. του τσαγιού. Δεν μας απασχολεί, εάν έχει μείνει λίγη υγρασία.
Ρίχνουμε στο μεγάλο μπολ τα στραγγισμένα κολοκυθάκια και προσθέτουμε τα αβγά, το αλεύρι, την παρμεζάνα και το πιπέρι. Ανακατεύουμε, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 4 μέρη. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα απλώνουμε τα 4 μέρη σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και πιέζοντας ελαφρά, δημιουργούμε τετράγωνα κομμάτια διαστάσεων περίπου όσο μια φέτα ψωμί του τοστ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ºC για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα η επιφάνειά τους. Χρησιμοποιώντας προσεκτικά τη σπάτουλα, γυρίζουμε, ώστε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά, για περίπου ακόμα 10 λεπτά.
Βγάζουμε τη λαμαρίνα από τον φούρνο. Τοποθετούμε τις φέτες έτσι, ώστε η πιο τραγανή πλευρά τους να βρίσκεται στην πάνω επιφάνεια και η πιο μαλακή να είναι εκείνη που θα τοποθετήσουμε το τυρί.
Απλώνουμε τη φέτα τυριού ανάμεσα στις δύο φέτες, ενώ μπορούμε να αλείψουμε τις εξωτερικές επιφάνειες με λίγο βούτυρο ή μαγιονέζα για έξτρα γεύση. Μπορούμε να ψήσουμε το σάντουιτς στο τηγάνι, μέχρι να λιώσει το τυρί ή για πιο υγιεινό μαγείρεμα, να βάλουμε και πάλι τις φέτες στον φούρνο, ψήνοντας για 5-10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Η γεύση τους μας ξετρελαίνει!

15691.jpg

Πηγή

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Γυναίκα ζυγός : Όλοι οι λόγοι για να την αγαπήσετε

Next post

Τα δημητριακά ολικής άλεσης σύμμαχος του εντέρου