Εποχιακές συνταγές

Κρέμα μπαβαρουάζ με καρδάμωμο & κεράσια

Σήμερα φτιάχνουμε γλυκό: Κρέμα μπαβαρουάζ με καρδάμωμο & κεράσια

 

 

Από τη food blogger Εύα Μονοχάρη (funkycook.gr)

1 ΩΡΑ + 4 ΩΡΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗ • ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά (για 4 άτομα)

Για την κρέμα:

  • 6 φύλλα ζελατίνη
  • 500 ml γάλα φρέσκο
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 4 κρόκους αυγών
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κ.γ. καρδάμωμο, τριμμένο
  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
  • 250 γρ. κεράσια, κομμένα στη μέση
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 40 ml νερό
  • 2-3 σποράκια καρδάμωμο
  • φρέσκα κόκκινα φρούτα

Εκτέλεση

Για την κρέμα: Βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε το
γάλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, να μη βράσει.

Ταυτόχρονα σε ένα μπολ ανακατεύουμε με αυγοδάρτη τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το γάλα.

Χρησιμοποιούμε μια σήτα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο γάλα που ζεστάναμε στο κατσαρολάκι.

Προσθέτουμε τη βανίλια, το καρδάμωμο και σιγοβράζουμε για περίπου 10΄ μέχρι να αρχίσει να εξαφανίζεται ο αφρός που έχει σχηματιστεί (80οC με θερμόμετρο μαγειρικής). Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα στυμμένα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε καλά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε καθαρό μεταλλικό μπολ και αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας τακτικά – πρέπει να φτάσει περίπου στους 20οC.

Τέλος, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ενσωματώνουμε κουταλιά-κουταλιά στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.

Μεταφέρουμε σε 4 μπολάκια και κρυώνουμε την μπαβαρουάζ στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου.

Για τα κεράσια: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα κεράσια, τη ζάχαρη, τα σποράκια καρδάμωμο
και το νερό, βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 8΄- 10΄ και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε την κρέμα μπαβαρουάζ με τα κεράσια και φρέσκα κόκκινα φρούτα της αρεσκείας μας.

Bavaroise

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Η τραγωδία του κυπριακού αεροπλάνου «Ήλιος»: 121 ψυχές... κόστισαν 70.000 ευρώ (pics )

Next post

Todt: «Ο Schumacher ζει με τις συνέπειες»