UncategorizedΕποχιακές συνταγές

Κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης

Κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης - www.olivemagazine.gr

Κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης

Οι κουραμπιέδες Καβάλας είναι διάσημοι για τη νοστιμιά τους. Φτιάχνουμε λοιπόν, τους φημισμένους κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης, σε συνταγή από το βιβλίο Καβάλας Γεύσεις της Στέλλας Σπανού.

 

 

Υλικά

  • 600γρ. πρόβειο βούτυρο γάλακτος
  • 250γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα (ψημένα ελαφρά στο φούρνο)
  • 1.200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 βανίλια
  • ζάχαρη άχνη για επικάλυψη

 

Κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης ή κουραμπιέδες Καππαδοκίας | Tante Kiki

Διαδικασία

Βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να ασπρίσουν.

Αρχίζετε να προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι και κατόπιν τη βανίλια. Κλείνετε το μίξερ. Προσθέτετε τα αμύγδαλα και τελειώνετε το ζύμωμα με το χέρι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165οC. Πλάθετε κουραμπιέδες που κόβετε με κουπ κατ σε σχήμα μισοφέγγαρου και τους αραδιάζετε σε επίπεδο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά. Ξεφουρνίζετε τους κουραμπιέδες και τους αφήνετε να κρυώσουν εντελώς. Αφού κρυώσουν, τους πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη που ρίχνετε από σουρωτήρι μέχρι να καλυφθούν όλοι.

Κουραμπιέδες νέας Καρβάλης - SIDAGI.GR

 

 

https://www.olivemagazine.gr/

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης – Food styling: Αντωνία Κατή

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Γρεβενά: «O δι@βολος με έβαλε να ..........» – Όσα έλεγε ο 59χρονος στο καφενείο

Next post

Άγγελος Διονυσίου: Είχα μια σύντροφο που ήταν και σύντροφος του πατέρα μου