Ερευνες

Κορονοϊός: Πειραματικό ρινικό σπρέι θα μπορούσε να προσφέρει προσωρινή προστασία

Κορωνοϊός: Ρινικό σπρέι που σκοτώνει το 99,9% των ιών ξεκινά να παράγει το  Ισραήλ

 

Κορονοϊός: Πειραματικό ρινικό σπρέι θα μπορούσε να προσφέρει προσωρινή προστασία

 

 

Νέα μελέτη δείχνει πως ένα νέο, πειραματικό ρινικό σπρέι θα μπορούσε να αποτρέψει τη μόλυνση από τον κορονοϊό για έως και οκτώ ώρες. Η πειραματική θεραπεία έδειξε ότι μπορεί να εμποδίσει τη μόλυνση από τον ιό σε εργαστηριακές μελέτες που διεξήχθησαν σε ποντίκια, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι της Φινλανδίας.

«Αυτή η τεχνολογία είναι φθηνή και εξαιρετικά κατασκευασμένη και ο αναστολέας λειτουργεί εξίσου καλά ενάντια σε όλες τις παραλλαγές», δήλωσε στο Gizmodo η συγγραφέας της μελέτης Kalle Saksela.

«Λειτουργεί επίσης κατά του εξαφανισμένου πλέον ιού SARS, επομένως θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμεύσει ως μέτρο έκτακτης ανάγκης έναντι πιθανών νέων κορονοϊών».

 

«Ασπίδα» και έναντι της Όμικρον

Το σπρέι, που αναπτύχθηκε για ανοσοκατεσταλμένους και άλλους ανθρώπους υψηλού κινδύνου, είναι κατασκευασμένο από μια συνθετική πρωτεΐνη που μοιάζει με αντίσωμα που αναγνωρίζει και συνδέεται με την πρωτεΐνη ακίδας του κορονοϊού σταματώντας τη δράση της.
Σύμφωνα με τους ερευνητές μια μικρή δόση του απέτρεψε τη μόλυνση των κυττάρων με όλες τις παραλλαγές του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένου και της μετάλλαξης Όμικρον.

Διαπιστώθηκε επιπροσθέτως πως τα ποντίκια που έλαβαν θεραπεία είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν προβλήματα στην ανώτερη αναπνευστική οδό και στους πνεύμονές τους μετά την έκθεση στην παραλλαγή Βήτα του κορονοϊού.
Σημειώνεται ότι το ρινικό σπρέι δεν έχει δοκιμαστεί ακόμη σε ανθρώπους, οι εργαστηριακές μελέτες δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους και απαιτείται περισσότερη έρευνα, είπαν οι επιστήμονες.

«Η χρήση του έχει σκοπό να προστατεύσει από τη μόλυνση SARS-CoV-2», είπε η ερευνήτρια. «Ωστόσο, δεν πρόκειται για εμβόλιο, ούτε για εναλλακτική λύση για εμβόλια, αλλά για συμπλήρωμα του εμβολιασμού για την παροχή πρόσθετης προστασίας».

 

Υπόθεση Σολόνικ: Συνελήφθη λάθος άνδρας για τη δολ0φ0νία – Το τραγικό λάθος από το 2005

 

Ρινικό σπρέι για την κατάθλιψη! | Virus.com.gr

 

https://www.ethnos.gr/

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Θετικός στον κορονοϊό ο... αρνητής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης, αναβολή της δίκης για τα fake news

Next post

Κορονοϊός: Τι πρέπει να κάνετε αν το παιδί έχει «ύπουλα» συμπτώματα πριν τον εμβολιασμό του