διαφορα

Κι όμως… Αυτό το μαλλί τη δεκαετία του ’60 έκανε ΘΡΑΥΣΗ. Ο λόγος; Δεν Πάει το Μυαλό σας!

Η μόδα πρωτοξεκίνησε με τις Βικτωριανές περούκες του 17ου-18ου αιώνα, τις οποίες φορούσαν τόσο γυναίκες όσο και άντρες. Ήταν το σύμβολο της άρχουσας τάξης και του πλούτου που τη συνόδευε: όσο πιο μεγάλη η περούκα τόσο πιο ακριβή ήταν!

 

mal1

Και μπορεί κάποια στιγμή οι περούκες να βγήκαν εκτός μόδας, όχι όμως και το look που ήθελαν να πετύχουν. Απλά πλέον οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν τα φυσικά τους μαλλιά για να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
mal2
Το πιο τρανό παράδειγμα; Τα χτενίσματα του ’60! Πρωτοπόρος η δεσποινίς Jackie Kennedy που με το παρακάτω χτένισμα από την βραβευμένη “κα. Kenneth” έκανε όλες τις γυναίκες της Αμερικής να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.
mal3
Το ίδιο το χτένισμα είναι αρκετά περίπλοκο στη δημιουργία του, με αποτέλεσμα οι κομμώτριες της εποχής να βγάλουν μια ολόκληρη περιουσία με την ζήτηση που είχε. Πράγμα το οποία φυσικά σήμαινε πως οι πελάτισσες δεν έπρεπε να λουστούν – ούτε καν να ακουμπήσουν – τα μαλλιά τους μέχρι το επόμενο ραντεβού, μία εβδομάδα αργότερα.
mal4
Για τις πιο… γενναίες που αποφάσιζαν να το δοκιμάσουν στο σπίτι, το πιο πιθανό είναι πως θα χρειάζονταν μια ολόκληρη μέρα για να το πετύχουν. Πρώτα έπρεπε να τυλίξουν τα μαλλιά με ρόλερς, να καθίσουν κάτω από μια κάσκα για αρκετές ώρες και τέλος να τα χτενίσουν κατάλληλα και να τα… στερεώσουν στο ύψος τους με γενναιόδωρες ποσότητες λακ.
mal5
Αν πάλι αποφάσιζαν να φορέσουν τα ρόλερς κατά τη διάρκεια του ύπνου, έπρεπε να πληρώσουν το αντίτιμο, δηλαδή 0 ξεκούραση μιας και τα ρόλερς τις περισσότερες φορές είχαν μέγεθος όσο ένα κουτάκι αναψυκτικού.
mal6

Φυσικά κάθε χτένισμα είχε την προσωπικότητά του με διάφορες παραλλαγές ανάλογα με την περίσταση.
Όπως ήταν αναμενόμενο δε μπορούσε να λείπει από την μόδα και η βαφή μαλλιών.
mal7
Και αν ανήκατε στις άτυχες με την πολύ λεπτή τρίχα που τα μαλλιά σας απλά δεν “φούσκωναν” αρκετά, υπήρχαν αξεσουάρ για να σας βοηθήσουν στην… αποστολή σας!
mal8
Η πιο γνωστή παραλλαγή του χτενίσματος αυτού είναι η λεγόμενη “σφηκοφωλιά”, που έχει τις ρίζες της στο Σικάγο και πιο συγκεκριμένα είναι δημιούργημα της Margaret Vinci Heldt, ιδιοκτήτρια των κομμωτηρίων Margaret Vinci Coiffures.
mal9
Αρκετές celebrities της εποχής τίμησαν την “σφηκοφωλιά”, ανάμεσά τους οι Aretha Franklin, Barbra Streisand και Dolly Parton.
Το “afro look” ήταν επίσης αρκετά δημοφιλές, από τα σπάργανα των πολιτικών κινημάτων της δεκαετίας του ’60, ενώ η ακτιβίστρια Angela Davis του έδωσε μεγάλη ώθηση ενθαρρύνοντας τις έγχρωμες γυναίκες να αποδεχτούν και αναδείξουν τα φυσικά τους μαλλιά.
mal10
Και ενώ το ’70 τα ίσια – και ίσως άτονα – μαλλιά ήταν στη μόδα, το ’80 η… “αφάνα” επέστρεψε δυναμικά, σίγουρα πιο εξελιγμένη, με έναν πιο punk αέρα.
mal11

 

mal12
mal13
Και επειδή όλα κάνουν τον κύκλο τους, το 2000 είδαμε την αείμνηστη Amy Winehouse με “σφηκοφωλιά”!
mal14

 

 

Πηγή: sugklonistiko.gr

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Αντί να πετάξει τα άδεια μπουκάλια της τα μετατρέπει σε κάτι που όλοι μας θα θέλαμε!

Next post

Δείτε πώς είναι οι ψείρες των γεννητικών οργάνων