χρησιμα

Καφές: Οι εναλλακτικές χρήσεις που θα σας εκπλήξουν

 

Διαφάνεια 1 από 12

 

 

 

 

Διαφάνεια 2 από 12

Απολέπιση σώματος

Ο λεπτοαλεσμένος καφές είναι ένα φυσικά λειαντικό υλικό και ιδανικό συστατικό για scrub σώματος, που βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Οι κόκκοι του καφέ χρησιμοποιούνται σε καλλυντικά δέρματος. Αν τους χρησιμοποιήσετε στο σπίτι, προσθέστε λάδι καρύδας, ώστε να κάνετε το μίγμα πιο μαλακό.

 

Διαφάνεια 3 από 12

 

Φυσική βαφή μαλλιών

Ο καφές περιέχει φυσικές χρωστικές ουσίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βαφές. Συχνότερα χρησιμοποιείται για βαφή μαλλιών, υφασμάτων, ακόμη και χαρτιού. Στα μαλλιά προσθέτει έξτρα λάμψη, ενώ βαθαίνει προσωρινά και το χρώμα τους. Πάντως, σε όσους έχουν πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά -όπως οι ξανθοί- συνίσταται προσοχή, καθώς η εφαρμογή του μπορεί να αφήσει μια πιο σκούρα απόχρωση μετά το λούσιμο.

 

Διαφάνεια 4 από 12

 

 

 

Διαφάνεια 7 από 12

Λίπασμα για τα φυτά

Ο καφές περιέχει μεταλλικά στοιχεία όπως άζωτο, ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο και χρώμιο, τα οποία θεωρούνται απαραίτητα για την ανάπτυξη των φυτών. Θεωρείται επίσης ότι μειώνουν τη συγκέντρωση βαρέων μετάλλων που συνήθως βρίσκονται σε μολυσμένο έδαφος.

 

 

Διαφάνεια 8 από 12

Τρίψτε κατσαρόλες και τηγάνια

Χάρη στην υφή του, ο αλεσμένος καφές είναι εξαιρετικό υλικό για την απομάκρυνση των σκληρών λεκέδων από σκεύη κουζίνας ακόμη και από κεραμίδια.

 

Διαφάνεια 9 από 12

Μαλακώστε το κρέας

Ο καφές περιέχει φυσικά ένζυμα και οξέα, τα οποία βοηθούν να μαλακώσουν οι ίνες και οι πρωτεΐνες του κρέατος, ώστε να γίνει πιο εύκολο το μαγείρεμα. Μπορεί επίσης να ενισχύσει τη γεύση του κρέατος.

 

 

Διαφάνεια 10 από 12

 

Εξαφανίστε γρατζουνιές από τα έπιπλα

Αν τα ξύλινα έπιπλά σας έχουν αποκτήσει γρατζουνιές με τα χρόνια, προσπαθήστε να τις επιδιορθώσετε, χρησιμοποιώντας καφέ. Φτιάξτε μια πηχτή πάστα με κόκκους καφέ και νερό, εφαρμόστε τη στις γρατζουνιές με μια μπατονέτα και αφήστε τη να δράσει για περίπου 10 λεπτά. Βοηθά να κρυφτεί η γρατζουνιά, βάφοντας το ξύλο σε μια σκούρα καφέ απόχρωση. Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλες στρώσεις της πάστας, ώσπου να πετύχετε το επιθυμητό χρώμα.

 

Διαφάνεια 11 από 12

 

 

Γεμίστε μαξιλαράκια για καρφίτσες

Στεγνός και αποξηραμένος χρησιμοποιημένος καφές μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γεμίσετε χειροποίητα μαξιλαράκια για τις καρφίτσες σας. Οι κόκκοι του καφέ προφυλάσσουν τις καρφίτσες σας από την σκουριά.

 

Διαφάνεια 12 από 12

 

 

Καθαρίστε το τζάκι ευκολότερα

Ρίξτε βρεγμένους κόκκους καφέ πάνω στα κάρβουνα και αφήστε τους να δράσουν για περίπου 15 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο θα τα μαζέψετε ευκολότερα χωρίς η στάχτη να πετάγεται στον αέρα.

 

πηγη

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Εντυπωσιακές Macro φωτογραφίες νιφάδων χιονιού σε απίστευτα τέλεια σχέδια

Next post

Φτιαξε το καλυτερο μπουφε και τρελανε τους ολους !!!