εναλλακτικες θεραπειες

Καρκίνος Προστάτη: Το τρόφιμο που μειώνει κατά 17% τον κίνδυνο

 

 

Καρκίνος Προστάτη: Το τρόφιμο που μειώνει κατά 17% τον κίνδυνο

 

 

Εκτός από εξαιρετικά θρεπτική και διαιτητική τροφή, τα μανιτάρια περιέχουν αντιοξειδωτικά που δυνητικά μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη έως και 17%

Η υψηλή διατροφική αξία των μανιταριών, αλλά και η θεραπευτική διάσταση συγκεκριμένων ειδών, όπως το reishi, το shitake, η αμανίτα μουσκάρια η μυγοκτόνος που χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη εποχή, αλλά είναι γνωστά εδώ και αιώνες από την παραδοσιακή κινέζικη, θεωρούνται δεδομένες. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και μία έρευνα που συμπεραίνει ότι η συχνή κατανάλωση μανιταριών συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of Cancer και για τις ανάγκες της οποίας χρησιμοποιήθηκαν περισσότεροι από 36.000 άνδρες ηλικίας 40 έως 79 ετών για ένα διάστημα που ξεπερνούσε ακόμη και τις δύο δεκαετίες. Καταγράφηκαν διάφορες πληροφορίες για την υγεία τους, όπως η σωματική δραστηριότητα, το οικογενειακό και ιατρικό ιστορικό και η διατροφή. Οι πληροφορίες για τη διατροφή περιελάμβαναν 39 τρόφιμα και ποτά. Οι άνδρες παρακολουθήθηκαν στη συνέχεια για μια περίοδο που κυμαίνεται από 13 έως 25 χρόνια.

Το συμπέρασμα ήταν ότι οι άνδρες που κατανάλωναν μανιτάρια μία ή δύο φορές την εβδομάδα είχαν 8% χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη σε σύγκριση με εκείνους που δεν κατανάλωναν μανιτάρια. Μάλιστα, στους άνδρες που έτρωγαν μανιτάρια τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, ο κίνδυνος ήταν κατά 17% χαμηλότερος. Και αυτό το ποσοστό ήταν άσχετο από το πόσα φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά ή κρέας κατανάλωναν αυτοί οι άνδρες. Οι επιστήμονες εικάζουν ότι αυτό οφείλεται στην εργοθεϊνη ένα αντιοξειδωτικό και πιθανόν προληπτική ουσία με αντικαρκινική δράση, ωστόσο χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να αποδειχθεί κάτι τέτοιο. Σημειωτέον, τα μανιτάρια περιέχουν ακόμη ένα αντιοξειδωτικό και ισχυρό αντιγηραντικό, τη γλουταθειόνη.

 

 

Μπορείτε να διαβάσετε την έρευνα εδώ

 

 

ygeiamou.gr

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Δείτε live από τη Βουλή Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει νέα μέτρα στήριξης

Next post

Το αντιοξειδωτικό σνακ που έχει τόσο ασβέστιο όσο ένα ποτήρι γάλα