χρησιμα

Καμαριέρες σε ξενοδοχεία 5 αστέρων αποκαλύπτουν τα μυστικά για πεντακάθαρο και αστραφτερό μπάνιο

Doing Your 'Business' Anywhere but the Toilet from Hotel Housekeepers Share the Worst Things You Can Do When Staying in a Hotel - The Active Times

 

Καμαριέρες σε ξενοδοχεία 5 αστέρων αποκαλύπτουν τα μυστικά για πεντακάθαρο και αστραφτερό μπάνιο

 

 

 

Τα μυστικά για πεντακάθαρα λευκά μπάνια που ακολουθούν τα ξενοδοχεία 5 αστέρων, αποκαλύπτει ο διευθυντής ενός πολυτελούς ξενοδοχείου.

 

Μυστικά για πεντακάθαρα λευκά μπάνια: Όλα όσα κάνουν τα καλύτερα και ακριβότερα ξενοδοχεία του κόσμου

Το Elle Decor μίλησε με τον Olivier Lordonnois, Operating Manager του ξενοδοχείου The Mark, στη Νέα Υόρκη και αυτός αποκάλυψε όλα όσα κάνουν στο ξενοδοχείο αυτό, ώστε να παραμένει το μπάνιο τους πιο λευκό και από λευκό.

Αδιαβροχοποιήστε το μάρμαρο στο μπάνιο

Οι μαρμάρινες επιφάνειες στο μπάνιο χρειάζονται αδιαβροχοποίηση. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά υγρά που μπορούν να σας βοηθήσουν να αδιαβροχοποιήσετε το μάρμαρο και να το προστατέψετε από λεκέδες και χαρακιές, αλλά η βοήθεια από έναν επαγγελματία είναι εξίσου σημαντική για να πετύχετε τέλειο αποτέλεσμα. Επιπλέον, αν κάνετε αδιαβροχοποίηση χωρίς να ξέρετε τη διαδικασία μπορεί να δημιουργήσετε χαρακιές στο μάρμαρό σας.

Συγκεκριμένα ο Lordonnois επισημαίνει: «Η αδιαβροχοποίηση είναι πολύ σημαντική για να αποφύγετε λεκέδες νερού πάνω στο μάρμαρο. Κάθε χρόνο τρίβουμε το μάρμαρο, το γυαλίζουμε και το αδιαβροχοποιούμε ξανά για να προστατέψουμε το μάρμαρο και για να γυαλίσει. Για περίπου 8 μήνες το μάρμαρο είναι τόσο αστραφτερό που μπορείς να δεις τον εαυτό σου μέσα σε αυτό».

 

 

Αγαπήστε τις μαγικές γόμες

Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε μαγικές γόμες που χρησιμεύουν στο να σβήνετε από τοίχους σημάδια και λεκέδες. Προτιμήστε μια τέτοια λύση και αποφύγετε να βάψετε κάποιο σημείο που έχει λερωθεί με μπογιά, γιατί δεν θα καταφέρετε εύκολα να πετύχετε την ίδια απόχρωση (καθώς το λευκό με το πέρασμα του χρόνου ξεθωριάζει ελαφρώς).

 

Μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη

Καλό θα ήταν να αποφεύγετε τη χρήση χλωρίνης, γιατί βλάπτει κάποιες επιφάνειες όταν χρησιμοποιείται σε τακτική βάση και επιπλέον αν δεν καθαριστεί καλά αφήνει πίσω χημικά που μπορούν να βλάψουν την υγεία σας (ειδικά αν είστε ευαίσθητοι σε αυτά).

Ο Lordonnois υπογραμμίζει: «Υπάρχουν προϊόντα στο εμπόριο που είναι το ίδιο αποτελεσματικά με τη χλωρίνη, αλλά δεν αναδίδουν αυτά την άσχημη μυρωδιά.»

 

 

Προστατέψτε τους αρμούς

«Η οδοντόβουρτσα δεν είναι η καλύτερη λύση για να τους καθαρίσετε. Αν θέλετε να είστε αποτελεσματικοί πρέπει να εμβαθύνετε περισσότερο με το σωστό εργαλείο. Αξίζει να επενδύσετε κάποια χρήματα στην αγορά ενός ειδικού εργαλείου που θα απομακρύνει κάθε βρομιά από τους αρμούς. Αφού καθαρίσετε τους αρμούς, απλώστε μια πάστα σιλικόνης (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία) για να αποφύγετε τη δημιουργία μούχλας.»

Αλλάξτε τακτικά πετσέτες

Αν θέλετε λευκές, απαλές και φουσκωτές πετσέτες τότε θα πρέπει να τις αλλάζετε τακτικά.

 

«Τα προϊόντα καθαρισμού μπορούν να βοηθήσουν μόνο μέχρι κάποιο σημείο. Όταν υπάρχουν σημάδια πως οι πετσέτες έχουν χρησιμοποιηθεί τις αντικαθιστούμε με καινούριες. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο τρικ».

 

 

Καθαρίστε συχνά

Για να παραμείνει το λευκό πάτωμα του μπάνιου σας…λευκό, θα πρέπει να το καθαρίζετε συνέχεια. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να καθαρίζετε τις τρίχες και να σφουγγαρίζετε τακτικά.

«Σκουπίζουμε πρώτα και μετά χρησιμοποιούμε sweepers για να καθαρίσουμε το πάτωμα (από τρίχες). Όταν το δωμάτιο είναι έτοιμο κάποιος περνάει όλο το πάτωμα με ένα λευκό πανί», καταλήγει ο Lordonnois.

πηγη

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Αν σας αρέσει η πορτοκαλόπιτα τότε πρέπει να φτιάξετε αυτή τη συνταγή!

Next post

6 μυστικά των γιαγιάδων για τις δουλειές του σπιτιού που οι νέες νοικοκυρές δεν γνωρίζουν