χρησιμα

Καμένα λίπη τέλος: Πώς να κάνετε κατσαρόλες και τηγάνια να λάμπουν, χωρίς να πονέσουν τα χέρια σας

Με αυτά τα δύο υλικά θα κάνετε κατσαρόλες και τηγάνια σαν καινούρια! -  Mothersblog.gr

Καμένα λίπη τέλος: Πώς να κάνετε κατσαρόλες και τηγάνια να λάμπουν, χωρίς να πονέσουν τα χέρια σας

 

Οι παρακάτω τέσσερις κινήσεις υπόσχονται να σας απαλλάξουν από τα καμένα λίπη στα μαγειρικά σας σκεύη, χωρίς να ταλαιπωρηθείτε καθόλου.

Δεν έχει σημασία αν απλώνετε λαδόκολλα στα ταψιά σας πριν το ψήσιμο ή αν αλείφετε με βούτυρο την επιφάνεια. Μετά από πολλές χρήσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους τα καμένα λίπη ακόμα και αν τα πλένετε καλά. Υπάρχει ένας σωστός τρόπος όμως για να γλυτώσετε από αυτό.

 

Καμένα λίπη τέλος: Κάντε κατσαρόλες και τηγάνια να λάμπουν, με ένα απλό  υλικό που έχετε στη κουζίνα σας

 

Ακολουθήστε τις οδηγίες για να απαλλαγείτε από τα καμένα λίπη

 

  1. Ξεκινήστε πλένοντας πρώτα το ταψί στο χέρι όπως κάνετε πάντα. Αυτό θα αφαιρέσει τα περισσότερα υπολείμματα φαγητού και καμένα λίπη.
  2. Στη συνέχεια φτιάξτε ένα μίγμα από baking soda και λευκό ξίδι. Η υφή του μίγματος πρέπει να είναι παρόμοια με αυτή ενός κρεμώδους ντρέσινγκ.
  3. Απλώνετε το μίγμα στο ταψί σας δίνοντας περισσότερη προσοχή στα πιο βρώμικα σημεία. Πασπαλίζετε στο ταψί και πούδρα καθαρίσματος για ανοξείδωτα σκεύη. Το σκεύος θα πρέπει να μείνει για αρκετή ώρα στο νεροχύτη σας, ωστόσο, αν δεν υπάρχει χώρος, η διαδικασία μπορεί να γίνει εναλλακτικά στην μπανιέρα.
  4. Αφήνετε το μίγμα να δράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι -κατά προτίμηση με σκληρή επιφάνεια- τρίβετε πολύ καλά τα καμένα λίπη και πλένετε. Αν υπάρχει «επίμονη» βρωμιά, επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.

Βέβαια, αν το ταψί σας είναι πολύ ταλαιπωρημένο μην περιμένετε να επανέλθει πλήρως στην αρχική του κατάσταση και να γίνει σαν καινούριο. Ειδικά οι γωνίες δεν είναι εύκολο να καθαριστούν. Για να μην φτάσετε λοιπόν σε αυτό το σημείο, καλό θα είναι να αφιερώνετε λίγο παραπάνω χρόνο στο καθάρισμά του από τα πρώτα πλυσίματα.

 

Γυαλίστε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια στην κουζίνα - Το απόλυτο κόλπο με  το ελαιόλαδο που δίνει λύση στο χρόνιο πρόβλημα! - Σπίτι - Athens magazine

πηγη

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Γιώργος Ταμπάκης: Η χαρακτηριστική φωνή, τα παρατράγουδα με την Αννίτα Πάνια και η σημερινή αγνώριστη εμφάνιση

Next post

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για κaκ0ύργημα στον 55χρονο που πaρeν0χλησε 8χρονη ενώ έπαιζε κρυφτό