Γλυκα

ΚΈΙΚ ΜΕ NUTELLA

Υλικά:

  • 1 φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη (225 γρ.)
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουβερτούρα (125γρ.)
  • 3/4 φλ. φουντούκι (100γρ.)
  • 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (100γρ.)
  • 1 κ. γλυκού baking powder
  • λίγο αλάτι

Υλικά για την επικάλυψη:

  • 1/2 φλ. nutella
  • φουντούκια για επικάλυψη

Εκτέλεση:

  1. Χτυπήστε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά να γίνουν αφράτα.
  2. Στο μεταξύ, καβουρντίστε το φουντούκι, αλέστε το και λιώστε τη κουβερτούρα.
  3. Ρίξτε και ανακατέψτε απαλά ένα ένα τα αυγά, τη λιωμένη κουβερτούρα, τις βανίλιες, το αλάτι και τέλος το αλεύρι με το baking powder αφού τα κοσκινίσετε πρώτα.
  4. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα του κέικ και ρίξτε μέσα το μείγμα.
  5. Ψήστε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.
  6. Αφού κρυώσει ξεφορμάρετε και αλείψτε με τη nutella και διακοσμήστε με  τα φουντούκια.

beu.com.cy

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Αιμορροΐδες: 4 τρόποι να τις αποφύγετε

Next post

Τενοντίτιδα ώμου: Πώς εκδηλώνεται, πώς την αντιμετωπίζουμε