Γλυκα

Θεϊκά νηστίσιμα σοκολατένια παστάκια.

 

Πρόκειται για ένα υγιεινό, υπέροχο vegan γλυκάκι και εκτός ότι γίνεται πανεύκολα και γρήγορα, είναι και ευπαρουσίαστο! 

Μιλάμε για την απόλυτη σοκολατένια κόλαση σε στρώσεις, είμαι σίγουρη ότι αυτά τα σοκολατένια παστάκια θα σας ενθουσιάσουν κι εσάς!

Υλικά για 5 ποτηράκια:

για την βάση:
1/2 φλ. (90 γρ.) χουρμάδες
1/4 φλ. αμύγδαλα, χοντροκοπανισμένα
1/4 φλ. (60 γρ.) φιστικοβούτυρο
1 ώριμη μπανάνα, κομμένη σε ροδέλες

για την μους σοκολάτας:
300 γρ. απαλό τόφου (silken tofu)
200 γρ. σταγόνες σοκολάτας, (vegan)
1 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. γάλα (φυτικό)
3 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή μέλι για τους μη vegan
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:
Μουλιάζω σε ζεστό νερό τους χουρμάδες για 1-2 ώρες. Τους στραγγίζω κ τους χτυπώ στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν μια πάστα. Προσθέτω το φιστικοβούτυρο. Ξαναχτυπώ ώσπου να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Την μοιράζω σε πέντε ποτηράκια κι από πάνω βάζω λίγα αμύγδαλα κ ροδέλες μπανάνας. Τα βάζω σκεπασμένα στο ψυγείο. Κατόπιν λιώνω σε μπεν μαρί τις σταγόνες σοκολάτας. Βγάζω το τόφου από τη συσκευασία του κ το τοποθετώ σε χαρτί κουζίνας. Το ταμπονάρω για να φύγει η υγρασία του. Το βάζω στο μπλέντερ μαζί με το κακάο, το σιρόπι αγαύης, το γάλα κ το εκχύλισμα βανίλιας κ τα χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Προσθέτω κ τη λιωμένη σοκολάτα κ ξαναχτυπώ. Μοιράζω το κολασμένο σοκολατένιο μείγμα στα ποτηράκια, πασπαλίζω με λίγο αμύγδαλο κ ξαναβάζω στο ψυγείο. Καλό είναι να μείνουν κάποιες ώρες ώστε να σφίξει η κρέμα.

Καλή σας απόλαυση!

Πηγή: theveggiesisters.gr

http://radiomemory.gr/

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

5 Σπιτικά Γιατροσόφια για να Απαλλαγείς από την Τερηδόνα και να διορθώσεις τα Χαλασμένα σου Δόντια με Φυσικό Τρόπο!

Next post

Αποκάλυψη τώρα: Πώς γίνονται στ’αλήθεια τα 5 πιο γνωστά μαγικά κόλπα του κόσμου