Κοσμος

Η μεγαλύτερη non stop πτήση σε όλο τον κόσμο – Πόσοι διαρκεί, ποιες πόλεις ενώνει

Η μεγαλύτερη non stop πτήση σε όλο τον κόσμο – Πόσοι διαρκεί, ποιες πόλεις  ενώνει | Ειδήσεις για την Οικονομία | newmoney

Η μεγαλύτερη non stop πτήση σε όλο τον κόσμο – Πόσοι διαρκεί, ποιες πόλεις ενώνει

 

Το δρομολόγιο, το οποίο θα ξεκινήσει να εκτελείται μέσα στην επόμενη τριετία (έως τα μέσα του 2025), θα ενώνει το Σίδνεϊ με το Λονδίνο και θα διαρκεί περίπου 20 ώρες

Περιπέτεια στον αέρα για την Μάντσεστερ Σίτι: Η στιγμή που ισχυροί άνεμοι  εμπόδισαν το αεροπλάνο να προσγειωθεί | LiFO

20 ώρες μέσα στο αεροπλάνο δίχως στάση; «Γιατί όχι», ετοιμάζεται να απαντήσει η αυστραλιανή αεροπορική εταιρείας Qantas, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει τη μεγαλύτερη non-stop πτήση στην ιστορία της αερο-βιομηχανίας. 

Το δρομολόγιο, το οποίο θα ξεκινήσει να εκτελείται μέσα στην επόμενη τριετία (έως τα μέσα του 2025), θα ενώνει το Σίδνεϊ με το Λονδίνο και θα διαρκεί περίπου 20 ώρες. Θα πραγματοποιείται δε, με το Airbus A350-1000. 

Σύμφωνα με τον «The Guardian», οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ, στο πλαίσιο μιας ευρείας εταιρικής συμφωνίας μεταξύ της Qantas και της Airbus, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Ο αυστραλιανός αερομεταφορέας είχε πρωτο-περιγράψει το όραμά του για μια απευθείας πτήση προς τη βρετανική πρωτεύουσα πριν από περίπου πέντε χρόνια, αποκαλώντας το φιλόδοξο σχέδιό του ως «Project Sunrise». Ωστόσο, η πανδημία του κορωνοϊού ανέβαλε προσωρινά τα σχέδια. 

Το deal, το οποίο πρόκειται να ανακοινωθεί σε λίγες ώρες, αποτελεί ένα προσωπικό επίτευγμα για τον εκτελεστικό διευθυντή της Qantas, Άλαν Τζόις, ο οποίος έχει περιγράψει τη non-stop πτήση ως το «ιερό δισκοπότηρο» της αυστραλιανής εταιρείας.  

Η Qantas πραγματοποιεί πτήσεις προς το Λονδίνο από το 1947. Ωστόσο, το δρομολόγιο διαρκούσε έως και 58 ώρες, καθώς απαιτούνταν αρκετές στάσεις. Σήμερα, οι επιβάτες χρειάζονται περίπου 24 ώρες για να ταξιδέψουν από το Σίδνεϊ στο Λονδίνο (και το αντίστροφο), με το αεροπλάνο να κάνει μία ενδιάμεση στάση. 

Ας σημειωθεί ότι πριν τέσσερα χρόνια (το 2018) η εταιρεία ξεκίνησε και τις απευθείας πτήσεις από το Περθ της Δυτικής Αυστραλίας στο Λονδίνο, ένα δρομολόγιο 17 ωρών, με το οποίο οι επιβάτες διασχίζουν 14.500 χιλιόμετρα.

 

Εσύ τι θα έκανες αν το αεροπλάνο σου έπεφτε 30.000 πόδια σε 8 λεπτά; -  RatPack.gr

 

 

https://www.newmoney.gr/

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Τις έφερναν στην Ελλάδα με υποσχέσεις ότι θα εργαστούν ως σερβιτόρες, αλλά στη συνέχεια......

Next post

Κατώτατος μισθός: Ανεβαίνει στα 713 ευρώ από σήμερα - Τα επιδόματα που συμπαρασύρει η αύξησή του