Ερευνες

Η γάτα σου χαμογελάει με έναν ιδιαίτερο τρόπο, τον έχεις προσέξει;

ygeiamou.gr | Το site για την καλή Υγεία, την σωστή Διατροφή και την Ευεξία

Η γάτα σου χαμογελάει με έναν ιδιαίτερο τρόπο, τον έχεις προσέξει;

 

Μια ομάδα ερευνητών στη Βρετανία παρατήρησαν ότι οι γάτες χαμογελούν. Φυσικά δεν χαμογελούν όπως οι άνθρωποι με το στόμα αλλά με τα..μάτια.

«Δεν είναι εύκολο να μελετήσει κανείς την συμπεριφορά μιας γάτας, έτσι αυτά τα αποτελέσματα παρέχουν μια διαφορετική ματιά στον ξεχωριστό τρόπο επικοινωνίας γάτας – ανθρώπου» δήλωσε η γιατρός Leanne Proops από το πανεπιστήμιο του Portsmouth.

 

 

η «υπερτροφή» που μπορεί να δώσει παράταση στη γήρανση

 

 

 

Στο δεύτερο πείραμα, τα μέλη μιας ψυχολογικής ομάδας έβαλαν στόχο να επικοινωνήσουν με γάτες. Αυτοί οι εντελώς άγνωστοι μεταξύ τους έδωσαν στις γάτες ένα αργό γνέψιμο ή ένα εντελώς ουδέτερο πρόσωπο χωρίς οπτική επαφή. Επίσης, οι ερευνητές έπειτα άνοιξαν την παλάμη τους προς τις γάτες. Όταν οι ερευνητές ανοιγόκλεισαν τα μάτια τους αργά κοιτώντάς τες, οι γάτες όχι μόνο έκαναν το ίδιο αλλά ήταν πιο πιθανό να πλησιάσουν τον ερευνητή και να δεχτούν το χέρι του.

«Πολλοί ιδιοκτήτες το έχουν εντοπίσει και είμαστε ενθουσιασμένοι που βρήκαμε στοιχεία σχετικά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Karen McComb από το πανεπιστήμιου του Sussex.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αναπτύξετε ακόμα μεγαλύτερο δέσιμο με τις γάτες σας. Δοκιμάστε να χαμηλώσετε το βλέμμα σας όπως κάνετε όταν χαμογελάτε ήρεμα, ακολούθως κλείστε τα μάτια σας για μερικά δευτερόλεπτα. Θα δεις ότι απαντούν με τον ίδιο τρόπο και κατά κάποιο τρόπο μπορείτε να ξεκινήσετε μια «κουβέντα» με αυτόν τον τρόπο.

Η τεχνική αυτή ισχύει για όλες τις γάτες οποιασδήποτε ηλικίας. Από τις 45 γάτες που πήραν μέρος στην έρευνα, οι 22 ήταν αρσενικές και οι 23 θηλυκές. Κάποιες ζούν μαζί με άλλες γάτες, ενώ άλλες είναι η μοναδική συντροφιά του ιδιοκτήτη. Η ηλικία τους κυμαίνεται από μικρά γατάκια λίγων μηνών μέχρι γάτες 17 ετών.

Σύμφωνα με την έρευνα η τακτική αυτή μπορεί να βελτιώσει το δέσιμο μεταξύ των γατών και τον ιδιοκτητών τους, ωστόσο μπορεί να «χτίσει» δέσιμο με γάτες που αναζητούν ένα σπιτικό.

 

6 λόγοι που θα σε πείσουν να κοιμάσαι με τη γάτα σου χωρίς τύψεις - Savoir  Ville

 

 

Πηγή: https://www.studyfinds.org/slow-blink-cats-smile

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Φαινόμενο nocebo: Όταν το μυαλό μας δημιουργεί τις παρενέργειες μίας θεραπείας

Next post

Τι είναι η βερβένα και ποια τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας