Αλμυρες συνταγές

Ζυμώνουμε τραγανές γαλλικές μπαγκέτες

Γαλλική μπαγκέτα σε 4 ώρες!

 

Υλικά

Για το προζύμι

    • 155 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 155 γρ. νερό
    • 1 πρέζα μαγιά

Για τις μπαγκέτες

  • 540 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 330 γρ. χλιαρό νερό
  • 9 γρ. ξηρή μαγιά
  • 15 γρ. θαλασσινό αλάτι

 

 

Διαδικασία

Για το προζύμι και τη ζύμη: Για το προζύμι σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το αλεύρι το νερό και τη μαγιά ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας χυλός. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε όλο το βράδυ περίπου για 14 ώρες.

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι, το νερό, τη μαγιά, όλο το προζύμι και με το εργαλείο για τις ζύμες αρχίζουμε το ζύμωμα σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα. Μόλις έχει γίνει μία ενιαία ζύμη προσθέτουμε και το αλάτι. Συνεχίζουμε το ζύμωμα για περίπου 5 λεπτά.

Καλύπτουμε το μπολ με μία μεμβράνη και αφήνουμε για 45’ -1 ώρα σε ζεστό περιβάλλον. Στη συνέχεια βρέχοντας λίγο τα χέρια μας ανασηκώνουμε και διπλώνουμε τη ζύμη 5 – 6 φορές, σκεπάζουμε ξανά και αφήνουμε για άλλο τόσο χρόνο.

 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:

 

https://www.olivemagazine.gr/

 

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Μαρία Μπεκατώρου: Αυτός είναι ο λόγος που αποχώρησε από τον ΑΝΤ1

Next post

Κινητό «περίπτερο» ν@ρκ#τικών εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας