Γλυκα

Είναι σαν να τρως γαλακτομπούρεκο – σιροπιαστό γλυκό ταψιού με ινδοκάρυδο

Είναι σαν να τρως γαλακτομπούρεκο - σιροπιαστό γλυκό ταψιού με ινδοκάρυδο

Είναι σαν να τρως γαλακτομπούρεκο – σιροπιαστό γλυκό ταψιού με ινδοκάρυδο

 

 

Η Συνταγή είναι από Litsa Talaiporou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 


για το σιρόπι

350 ζάχαρη κρυσταλλική 500 νερό δυο-τρεις φλούδες λεμόνι μόλις πάρει βράση το βγάζετε ένα πακέτο με 12 φύλλα κρούστας

θα χρειαστούμε και τα χωρίσουμε τρεις φορές από τέσσερα βουτυρώνουμε το πρώτο φύλλο ινδοκάρυδο το ίδιο γίνεται μέχρι να φτάσουμε στα τέσσερα φύλλα

διπλώνουμε και κόβουμε κομματάκια τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι το περνάμε από πάνω όλοι με βουτυράκι πάνω

Έχει περισσέψει και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά

Η απόλαυση δεν τελειώνει!

Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή …

Στη γεύση δεν περιμένεις ότι πάει τόσο πολύ! Κέικ καρότου με ινδοκάρυδο .

84303517 2634624946772186 3083459740236251136 o

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Calliopi Ntekoume‎ – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

Πανεύκολο, γρήγορο και πολύ εύγεστο.
Το ινδοκάρυδο όπου και να προστεθεί κάνει θαύματα..

Υλικά:
150γρ βουτυρο
270γρ ζαχαρη λευκή (εγώ εβαλα καστανή)
1κ.γλ. κανελα
170γρ αλεύρι γ.ο.χ.
3 αυγα
300γρ καρότα καθαρισμένα
1κ.σούπας μπεικεν
59 γρ. Ινδοκάρυδο

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε 170 βαθμούς αερα

Στο μιξερ χτυπαμε βουτυρο ζαχαρη κανελα να αφρατεψουν

Προσθετουμε 2κ.σουπας αλεύρι και τα αυγα 1-1

Σε άλλο μπωλ έχω ανακατέψει αλεύρι μπέικεν ινδοκάρυδο και καρότα

Μολις απορροφηθούν τα αυγά τα προσθέτουμε στο μιξερ συνεχίζοντας το χτύπημα

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα ρίχνω το μίγμα και ψήνουμε 40-50 λεπτάκια

 

Αρχικη

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Η θεραπευτική ρίζα με την αντικαρκινική δράση – Σταματά τις μεταστάσεις καρκίνου του πνεύμονα

Next post

Θεσσαλονίκη: Μaχaίρωσε 47χρονο σε πάρκο με σπαθί σαμουράι και τον έστειλε στην εντατική