Εποχιακές συνταγές

Δροσερή φακοσαλάτα αλάδωτη

 

Δροσερή φακοσαλάτα αλάδωτη

 

 

Η παράδοση επιτάσσει τη Μεγάλη Τετάρτη να μην τρώμε λάδι. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν φαγητά, όπως μια ωραία σαλάτα με φακές που μπορεί να είναι χορταστικά, θρεπτικά και νόστιμα.

Υλικά

  • Φακες 1 φλυτζ. χονδρές (ή και όποιο άλλο όσπριο προτιμάτε)
  • Ντοματα 1
  • Καρότο 1
  • Πιπεριά Φλωρίνης 1
  • Πιπεριά 1 κέρατο
  • Κρεμμυδι 1 ξερό
  • Κάππαρη (προαιρετική)
  • Μαιντανος κατά προτίμηση
  • Αλατι κατά προτίμηση
  • Πιπέρι κατά προτίμηση
  • Ξύδι κατά προτίμηση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράστε ελαφριά τις φακές, να μη λιώσουν (ή και όποιο άλλο όσπριο προτιμάτε, εγώ προσθέτω και μερικά ρεβίθια), σουρώστε τα κι αφήστε τα να κρυώσουν.
Ψιλοκόψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε τα με τα όσπρια.
Ρίξτε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξύδι.
Ανακατέψτε και σερβίρετε σαν σαλάτα ή σαν ελαφρύ γεύμα.

 

 

Πηγή: infokids.gr

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Κουλουράκια κανέλας ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ με πολύ λίγα υλικά!!

Next post

Νίκος Αλιάγας: Τραγουδάει το “Et demain” με άλλους 350 διάσημους για τους γιατρούς που παλεύουν με τον κορονοϊό