Γλυκα

Διαφορετικό cheesecake με μέλι και ανθότυρο

Προετοιμασία: 30΄, ψήσιμο: 30΄

Υλικά (για 6-8 μερίδες)

Για τη βάση

  • 150 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
  • 50 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα

  • 450 γρ. ανθότυρο
  • 50 γρ. μέλι
  • 3 αβγά
  • ½ κ.γ. κανέλα, τριμμένη

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας τα μπισκότα με το βούτυρο και τα στρώνουμε ομοιόμορφα στον πάτο μιας ταρτιέρας ή σε ατομικά φορμάκια τάρτας.
Για την κρέμα, ανακατεύουμε καλά το ανθότυρο με το μέλι, τα αβγά και την κανέλα.Απλώνουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα.

Ψήνουμε το τσίζκεϊκ για 30 λεπτά.

Tips

Σερβίρουμε το τσιζκέικ με σιρόπι από οποιοδήποτε γλυκό κουταλιού ή με μαρμελάδα μήλο ή βερίκοκο κατά προτίμηση, που θα διαλύσουμε σε χαμηλή φωτιά με 3 κ.σ. νερό.

Τρώγεται, όμως, και σκέτο, πασπαλισμένο με κανέλα.

πηγη

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Σοκολατένια cookies

Next post

This is the most recent story.