Δίχρωμος σιμιγδαλένιος χαλβάς!
Yλικα για τον χαλβά
750ml νερό
300γρ ζάχαρη
2 ξύλα κανέλας
150 ml ηλιέλαιο
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
125 γρ σιμιγδάλι ψιλό
125 γρ σιμιγδάλι χοντρό
100 γρ κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
για τα καραμελωμένα καρύδια
250 γρ καρύδια
90 γρ ζάχαρη
30 ml νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καραμελώνω τα καρύδια ως εξής, Τα βάζω σε ταψάκι στο φούρνο για 5 λεπτά στους 160 βαθμούς. Παράλληλα βάζω σε φαρδιά κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό και μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες ρίχνω τα καρύδια και τα αφήνω να καραμελώσουν.
Για τον χαλβά,ρίχνω σε κατσαρολάκι την ζάχαρη,το νερό και τα κανελόξυλα και βράζω σε δυνατή φωτιά να γίνουν σιρόπι .Σε άλλη κατσαρόλα βάζω το ηλιέλαιο να ζέσταθει και όταν κάψει ρίχνω τα σιμιγδάλια και ανακατεύω συνεχως. Αφού πάρει χρυσαφί χρώμα το αποσύρω απο την φωτιά και ρίχνω μέσα το σιρόπι έχοντας αφαιρέσει την κανέλα..Συνεχίζω να ανακατεύω μέχρι να πήξει.Τέλος ρίχνω το ξύσμα και τα καραμελωμένα καρύδια.
Μόλις ο χαλβάς μου είναι έτοιμος κρατάω το ενα τέταρτο απο αυτον και το ανακατεύω με την κουβερτούρα..Σε φόρμα αδειάζω πρώτα τον κανονικό χαλβα και απο επανω τον χαλβά με την κουβερτούρα. Αφήνω για 45 λεπτα να κρυώσει και έπειτα ξεφορμαρω..