Γλυκό με ζελέ κεράσι και γιαούρτι! Ένα πανεύκολο, πεντανόστιμο και ελαφρύ γλύκισμα για επιδόρπιο και όχι μόνο!
Υλικά
– 2 φακελάκια ζελέ κεράσι
– 1/2 κιλό κεράσια καθαρισμένα
– 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
– 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βήμα 1: Αρχικά δημιουργούμε το ζελέ κεράσι ακολουθώντας βήμα προς βήμα τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Βήμα 2: Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κουκούτσια τους τα τοποθετούμε στην επιφάνεια μίας φόρμας και από πάνω περιχύνουμε τη μισή ποσότητα από το ρευστό ζελέ.
Βήμα 3: Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί το ζελέ.
Βήμα 4: Στην υπόλοιπη ποσότητα ζελέ προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε με το μίξερ χειρός προκειμένου να ομοιογενοποιηθεί καλά το μείγμα μας.
Βήμα 5: Αφού κρυώσει καλά το ζελέ που έχουμε αφήσει στο ψυγείο περιχύνουμε από πάνω και την υπόλοιπη ποσότητα ζελέ και τοποθετούμε και πάλι τη φόρμα στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Βήμα 6: Για να σερβίρουμε αφήνουμε για λίγο τη φόρμα σε ζεστό νερό ώστε να καλύπτει εξωτερικά τη μισή και έτσι ξεκολλάει πολύ εύκολα το γλυκό μας.