υγεια

Γιατί το κόκκινο κρασί είναι καλύτερο από το γυμναστήριο;

Γιατί το κόκκινο κρασί είναι καλύτερο από το γυμναστήριο;

Το κόκκινο κρασί είναι καλύτερο από το γυμναστήριο, σύμφωνα με…
έρευνα του Jason Dyck και άλλων ειδικών Πανεπιστήμιο της Alberta στον Canada.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το κόκκινο κρασί, τα καρίδια και τα σταφύλια περιέχουν ένα συστατικό, τη ρεσβερατρόλη (resveratrol) που βελτιώνει την καρδιά, τους μυς και τη λειτουργία των οστών – αυτά δηλαδή που βελτιώνει και η σωματική άσκηση, το γυμναστήριο.

Η ρεσβερατρόλη αποδείχτηκε ότι είναι ένα αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό όταν έγιναν δοκιμές σε ποντίκια και τώρα η ουσία θα δοκιμαστεί και στους διαβητικούς.

Αν τα αποτελέσματα είναι θετικά για τα οφέλη του συστατικού, τότε αυτό θα δείχθει ότι η κατάσταση της καρδιάς του ασθενούς μπορεί να βελτιωθεί όσο και αν έκανε συστηματική και σκληρή γυμναστική.

Και παρότι στους επιστήμονες, αλλά και στους εραστές του κρασιού άρεσαν τα νέα, είναι μάλλον απίθανο οι γιατροί να προτείνουν στους ασθενείς να αρχίσουν να πίνουν κάθε είδους αλκοολούχο ποτό, το οποίο θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις.
Οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν υπ” όψιν τους ότι μπορούν να απολαύσουν αυτά τα οφέλη όταν πίνουν ένα ποτήρι κρασί με το δείπνο τους, το πολύ.

Η ουσία ρεσβερατρόλη (resveratrol) βρίσκεται κυρίως στο κόκκινο κρασί, το οποίο ούτως ή άλλως μειώνει την «κακή χοληστερόλη» και προλαμβάνει τους θρόμβους.
Το κόκκινο κρασί, όταν καταναλώνεται με μέτρο, έχει και άλλα οφέλη όπως το να αυξάνει τη μακροζωία, να μειώνει τον κίνδυνο δημιουργίας καταρράκτη, επίσης τον κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου και του διαβήτη τύπου 2.

Ούτως ή άλλως, αυτοί είναι καλοί λόγοι για να χαλαρώνετε με ένα ποτήρι κρασί κάθε βράδυ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιατί το κόκκινο κρασί είναι καλύτερο από το γυμναστήριο;

 

Πηγή

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Κάλοι και παπούτσια: Τι πρέπει να προσέχετε

Next post

ΑΥΤΟ είναι το καλύτερο φυσικό φάρμακο κατά του βήχα