Γλυκα

Αφράτη Σοκολατοπιτα με μπόλικο σιρόπι! (Εύκολη και Πεντανόστιμη)

Αφράτη Σοκολατοπιτα με μπόλικο σιρόπι! (Εύκολη και Πεντανόστιμη)

Αφράτη Σοκολατοπιτα με μπόλικο σιρόπι! (Εύκολη και Πεντανόστιμη)

 

Ετοιμαστείτε για την πιο νόστιμη σοκολατοπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Δεν είναι υπερβολή! Αφράτη με μπόλικο σιρόπι! Δύσκολα θα μείνει περίσσευμα για την επόμενη ημέρα!

Υλικά

Για το Σιρόπι
500 γρ ζάχαρη
500 ml νερό

Για το Παντεσπάνι
5 αυγά
200 γρ ζάχαρη
100 ml γάλα
200 ml λάδι
300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ κακάο
2 βανίλιες

Για την Γκανάζ
250 γρ κουβερτούρα
100 ml γάλα

Αφράτη Σοκολατοπιτα με μπόλικο σιρόπι

Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι παίρνοντας ένα κατσαρολάκι και αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το νερό. Στην συνέχεια, τα βάζουμε να βράσουν για 5 περίπου λεπτά.

Έπειτα συνεχίζουμε με το παντεσπάνι και σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Βάζουμε το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε καλά.

Συνεχίζουμε, και προσθέτουμε στο μείγμα μας το αλεύρι, το κακάο και τις βανίλιες αφού τα περνάμε από κόσκινο και εν συνεχεία, δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.

Αφού είναι έτοιμη η ζύμη μας, την απλώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα 32×24 εκατοστών και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να κάνει κρoούστα το παντεσπάνι μας. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.

Έπειτα, σιροπιάζουμε το χλιαρό γλυκό με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 3 ώρες.

Τέλος, φτιάχνουμε την γκανάζ και με την μέθοδο μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το γάλα. Όταν είναι έτοιμη την περιχύνουμε πάνω από την σοκολατόπιτα.

Καλή επιτυχία!

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Αρχικη

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Η τροφή των θεών - το φρούτο με αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση

Next post

Γιώργος Πιλίδης: Η στιγμή που βρiζei και απeiλei συναθλητές τους - Τιμwρήθηκε με αποκλεισμό δύο ετών