διαφορα

Αθήνα – Θεσσαλονίκη με τρένο σε λιγότερο από 4 ώρες: Πρεμιέρα για τα «βέλη» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Πόσο θα κοστίζει το εισιτήριο

Αθήνα – Θεσσαλονίκη με τρένο σε λιγότερο από 4 ώρες: Πρεμιέρα για τα «βέλη»  της ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Πόσο θα κοστίζει το εισιτήριο | Έθνος

Αθήνα – Θεσσαλονίκη με τρένο σε λιγότερο από 4 ώρες: Πρεμιέρα για τα «βέλη» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Πόσο θα κοστίζει το εισιτήριο

Μαρία Λιλιοπούλου

 

Γρήγορο τρένο: Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 4 ώρες – Πόσο θα κοστίζει  | Kefalonia Magazine

 

 

Σε λιγότερο από 4 ώρες θα μειωθεί η διάρκεια του ταξιδιού από την Αθήνα έως τη Θεσσαλονίκη και αντίστροφα με τα δρομολόγια των γρήγορων τρένων ETR470, τα οποία δρομολογεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την Κυριακή 15 Μαίου 2022.

Με καθυστέρηση λίγο μεγαλύτερη του ενός έτους αφού αρχικά τα δρομολόγια με τα «Βέλη» προγραμματιζόταν να ξεκινήσουν την 25η Μαρτίου 2021, στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και λίγες ημέρες μετά το κλείσιμο της εκκρεμότητας της νέας σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο για τα «άγονα» δρομολόγια, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το Αθήνα – Θεσσαλονίκη, τα γρήγορα τρένα μπαίνουν στις ράγες.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η εταιρία, οι αμαξοστοιχίες ETR470 διαθέτουν εννέα βαγόνια, ένα εκ των οποίων είναι εστιατόριο και μπαρ, τρία βαγόνια πρώτης θέσης και τέσσερα οικονομικής. Κάθε αμαξοστοιχία μπορεί να μεταφέρει πάνω από 600 επιβάτες και περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις, για ένα ξεκούραστο και γρήγορο ταξίδι, βελτιώνοντας την ταξιδιωτική εμπειρία.

Τα δρομολόγια και οι τιμές των εισιτηρίων

Το πρώτο πρωινό δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας ETR470 αναχωρεί από τον Σταθμό της Αθήνας στις 07:22 με μια ενδιάμεση στάση στη Λάρισα στις 09:58 και άφιξη στον Σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 11:20. Το επόμενο δρομολόγιο του ETR470 αναχωρεί από τον Σταθμό της Αθήνας στις 17:22 με μια ενδιάμεση στάση στη Λάρισα στις 20:00 και άφιξη στον Σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 21:21.

Αντίστοιχα, το πρώτο πρωινό δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας ETR470 αναχωρεί από τον Σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 07:08 με μια ενδιάμεση στάση στη Λάρισα στις 08:09 και άφιξη στον Σταθμό της Αθήνας στις 11:03. Το επόμενο δρομολόγιο του ETR470 αναχωρεί από τον Σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 17:08 με μια ενδιάμεση στάση στη Λάρισα στις 18:08 και άφιξη στον Σταθμό της Αθήνας στις 21:04.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των νέων αμαξοστοιχιών ETR470, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσφέρει έκπτωση 20% για 20 ημέρες και για ταξίδια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν από τις 15 Μαίου έως και τις 3 Ιουνίου σε όσους ταξιδιώτες επιλέξουν τις αμαξοστοιχίες ETR470.

Η τιμή του εισιτηρίου για απλή μετάβαση ή με επιστροφή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα στο site εταιρίας, ενώ τα νέα δρομολόγια και τιμολόγια αναμένεται να εμφανιστούν στον ιστότοπο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την Κυριακή 8 Μαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ethnos.gr», πάντως, το εισιτήριο για απλή μετάβαση χωρίς επιστροφή από την Αθήνα έως την Θεσσαλονίκη θα κοστίζει 65 ευρώ για την α΄ θέση και 55 ευρώ για τη β΄ θέση.

 

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε χρόνο ρεκόρ - Πόσο θα κοστίζουν τα εισιτήρια  | in.gr

https://www.ethnos.gr/

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Αστυνομία: Τι κρύβεται πίσω από τις μετακινήσεις – βόμβα των 3 έμπειρων αξιωματικών – Οι τεράστιες υποθέσεις που χειρίστηκαν

Next post

Reuters: Ο Πούτιν θα προειδοποιήσει στις 9 Μαΐου για τη συντέλεια του κόσμου – Ετοιμάζεται για επίδειξη δύναμης η Ρωσία την ημέρα της Νίκης