Γλυκα

Ένα διαφορετικό μωσαϊκό

Ένα διαφορετικό μωσαϊκό από τον Στέλιο Παρλιάρο

Ένα διαφορετικό μωσαϊκό

 

Υλικά

  • Μερίδες: 12
  • 450γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 250ml γάλα
  • 180γρ. ζάχαρη
  • 125γρ. βούτυρο, σε κομματάκια
  • 60γρ. κακάο
  • 30ml κονιάκ

Φτιάξτε αυτό το αγαπημένο, μαμαδίστικο γλυκό με την εύκολη και γρήγορη εκδοχή του Στέλιου Παρλιάρου.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε έως ότου το βούτυρο και η ζάχαρη λιώσουν χωρίς να βράσουν. Προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε πάνω από τα μπισκότα.

Βήμα 2

Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα του κορμού ή του κέικ. Αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ προτού ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε.

 

Ένα διαφορετικό μωσαϊκό | www.olivemagazine.gr

 

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης

https://www.olivemagazine.gr/

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Κλόι Γκρέις Μορέτζ: Από μία φωτογραφία έγινα meme και με κορόιδευε όλος ο κόσμος

Next post

Ηλεία: Στο συγγενικό περιβάλλον ψάχνουν τον δ0λ0φ0ν0 του 68χρονου

SHARE

Ένα διαφορετικό μωσαϊκό