Κοσμος

Έγινε ήρωας όταν έσωσε τον σκύλο του γείτονα από μια φωτιά που δεν υπήρχε

Έγινε ήρωας όταν έσωσε τον σκύλο του γείτονα από μια φωτιά που δεν υπήρχε

 

Έγινε ήρωας όταν έσωσε τον σκύλο του γείτονα από μια φωτιά που δεν υπήρχε

Στο μυαλό του ήταν ήρωας αλλά όχι και στων υπολοίπων

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

 

 

Αν κοιτάξουμε την ιστορία όπως την είχε στο μυαλό του ο Michael Orchard το 2016, τότε θα πιστεύαμε πως είναι ήρωας. Μπορεί να μη φορούσε κάπα, αλλά έκανε κάτι ηρωικό.

Τον Οκτώβριο του 2016, διέρρηξε το σπίτι του γείτονά του και έσωσε τον σκύλο του από οικογενειακό τους σκύλο από τη φωτιά. Λίγα λεπτά αργότερα, η αστυνομία βρήκε τον 43χρονο τότε άνδρα να κρατάει σφιχτά στην αγκαλιά του τον σκύλο, ενώ είχε κάτσει έξω από το «φλεγόμενο» σπίτι.

Αλλά όλα αυτά όπως είπαμε ήταν στο μυαλό του. Δεν υπήρχε καμία φωτιά. Είχε κάνει μια μίξη LSD και σιροπιού για τον βήχα και είχε την παραίσθηση ότι ρίσκαρε τη ζωή του για να σώσει τον σκύλο του γείτονα.

«Πίστευε ότι το σπίτι είχε πάρει φωτιά και πως έσωζε ηρωικά τον σκύλο», δήλωσε ένας αστυνομικός. Σύμφωνα με τους γείτονες, ο Orchard έτρεχε στη γειτονιά χτυπώντας τις πόρτες και φωνάζοντας για τη φωτιά. Αλλά αφού κανείς δεν ήταν πρόθυμος να βοηθήσει (μιας και δεν υπήρχε πουθενά φωτιά), αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Φιλόζωος γαρ.

Μπήκε στο αυτοκίνητο, έπεσε πάνω στον φράχτη και έσωσε τον σκύλο. Η αστυνομία του απήγγειλε κατηγορίες για διάρρηξη δεύτερου βαθμού και εγκληματική ενέργεια τρίτου βαθμού. Μπήκε στη φυλακή με την εγγύηση να ορίζεται στις 15 χιλιάδες δολάρια. Για κάποιον λόγο, δεν κατηγορήθηκε καθόλου για τα ναρκωτικά.

Οι αστυνομικοί πάντως είπαν πως ήταν ιδιαίτερα συνεργάσιμος και ο σκύλος ήταν μια χαρά. Στο δικαστήριο αποδέχθηκε τις κατηγορίες. Είναι από τις φορές που δεν είσαι σίγουρος αν συμπαθείς ή όχι τον εγκληματία…

 

πηγη

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Το σκάνδαλο με το γάλα που σκότωσε 8.000 παιδιά

Next post

Τι αλλάζει από Δευτέρα σε μετακινήσεις με αεροπλάνα, τρένα και ΚΤΕΛ