Faces

Άρης Σερβετάλης: Απαντά μετά το σάλο για την παράσταση – «Αδυνατώ να μετέχω ……..

Άρης Σερβετάλης (Copyright: NDP)

 

 

 

Άρης Σερβετάλης: Απαντά μετά το σάλο για την παράσταση – «Αδυνατώ να μετέχω σε ένα “πιστοποιημένο” ντάνιασμα ανθρώπων»

 

Με μία μακροσκελή ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram, ο Άρης Σερβετάλης απάντησε, αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους εγκατέλειψε την παράσταση «Ρινόκερος».

«Η απόφαση να αποχωρήσω από την θεατρική παράσταση Ρινόκερος πάρθηκε καθώς αδυνατώ να υποστηρίξω τον διαχωρισμό ανθρώπων που επιβάλλουν τα νέα μέτρα. Η παραγωγός εταιρεία και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Κιβωτός και σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Κακλέας ήταν ενήμεροι για τις απόψεις μου. Από τον Ιούλιο και βλέποντας την πρόθεση της πολιτείας ν’ απαγορεύσει την είσοδο σε μη εμβολιασμένους είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο, τους ενημέρωσα πως δεν μπορώ να συμμετέχω σ’ αυτό το εγχείρημα κι ανακοίνωσα πως εάν τα θέατρα λειτουργήσουν στο μέλλον μόνο για εμβολιασμένους θ’ αποχωρήσω από την παράσταση. Πρότεινα την αντικατάστασή μου κι έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεσή τους ώστε να βοηθήσω στην ομαλή ένταξη νέου μέλους» γράφει, αρχικά, ο ηθοποιός, ο οποίος προκάλεσε την αντίδραση αρκετών συναδέλφων του, αλλά και του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

«Δεν θεωρήθηκε πως είναι σωστό να γίνει αντικατάσταση ούτε επίσης να γίνει νέο έργο με τον υπάρχοντα θίασο, διότι όπως είπαν, δεν πίστευαν πως θα γίνει υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για να εισέλθει κάποιος στο θέατρο. Τον Σεπτέμβριο, η παραγωγός εταιρεία αποφάσισε να χαρακτηριστεί το θέατρο μεικτός χώρος, δείχνοντας σεβασμό στις θέσεις μου. Ακολούθησε συνάντηση με τον θίασο, όπου το ανακοίνωσε σε όλους και προς τιμήν της παραγωγού εταιρίας, χωρίς να υπάρξει μείωση των αποδοχών. Πορευτήκαμε με αυτήν την κοινή παραδοχή για έναν μήνα.

Με τα νέα μέτρα και την απαγόρευση της εισόδου στα θέατρα σε μη εμβολιασμένους πολίτες, ανακοίνωσα στην παραγωγό εταιρεία και τον καλλιτεχνικό διευθυντή και σκηνοθέτη πως αποχωρώ από την παράσταση. Για το γεγονός πως οι συνάδελφοι μου μένουν άνεργοι, θεωρώ πως είναι ευθύνη της παραγωγού εταιρείας ν’ αποζημιώσει τους συντελεστές του Ρινόκερου, καθώς μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή γνώριζαν την τοποθέτησή μου μήνες πριν και συναποφάσισαν να συνεχιστεί η παράσταση» πρόσθεσε.

«Ζητώ συγγνώμη σε όλους τους συντελεστές»

Και κατέληξε, λέγοντας πως «όταν η πολιτεία απαγορεύει σε μία μερίδα των πολιτών να εισέλθει σε έναν χώρο για να παρακολουθήσει μία παράσταση, δεν έχω άλλη επιλογή από το να σεβαστώ την απόφαση αυτή και να αποχωρήσω, η αξία της μη διάκρισης των ανθρώπων είναι πέρα και πάνω απ’ όλα. Ζητώ συγγνώμη σε όλους τους συντελεστές αν η απόφαση μου τους στεναχώρησε. Αδυνατώ να μετέχω σε ένα “πιστοποιημένο” ντάνιασμα ανθρώπων. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει δημιουργηθεί από τον Θεό με την ελευθερία ακόμη και να τον αρνηθεί. Δεν είμαστε αγέλη. Είμαστε άνθρωποι που αγωνιζόμαστε να φανερώσουμε το πρόσωπό μας. Ένα πρόσωπο μοναδικό, ξεχωριστό. Είμαστε μία κοινωνία προσώπων, όχι αγέλη που διαχωρίζεται σε εμβολιασμένους και μη. Εύχομαι να μας δώσει ο Θεός τη δύναμη ν’ αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν».

Λάκης Λαζόπουλος: Στηρίζει Άρη Σερβετάλη

Ο Λάκης Λαζόπουλος, με αφορμή τα εγκαίνια της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Τεχνών Εκατό», μίλησε στις κάμερες και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην απόφαση του Σερβετάλη ν’ αποχωρήσει από την παράσταση, λέγοντας ό,τι έχει δηλώσει και εκείνος στο παρελθόν ότι δεν μπορεί να παίζει μόνο για εμβολιασμένους.

«Αγαπώ και εκτιμώ τον Άρη Σερβετάλη και τον ξέρουμε όλοι ότι κάνει επιτυχία και αυτό είναι σημαντικό για την απόφαση που πήρε. Έχω δηλώσει και εγώ ότι δεν μπορώ να παίζω μόνο για εμβολιασμούς. Στο λεωφορείο, στην εκκλησία, στο κρεοπωλείο μπορούν να μπαίνουν όλοι, γιατί δεν μπορούν να μπουν στο θέατρο. Αυτό δεν μπορεί να γίνει κατανοητό από τον κόσμο. Αυτά τα μέτρα που δεν είναι μέτρα και βγάζουμε έξω αυτούς που δεν είναι πελάτες μας, δημιουργούν τη σύγχυση στο κοινό. Αν το μέτρο έχει καμπύλες, τότε κάποιοι θα κρυφτούν στις καμπύλες», υπογράμμισε ο ηθοποιός.

Σε αντίθεση, ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε ότι η απόφαση του ηθοποιού είναι απαράδεκτη. «Έχω σοκαριστεί, δεν περίμενα ότι ένας ηθοποιός θα σταματήσει μια παράσταση, αγνοώντας ότι δουλεύουν κι άλλοι άνθρωποι εκεί. Μιλάω ως Σπύρος Μπιμπίλας και όχι ως πρόεδρος του ΣΕΗ. Θα δούμε πώς θα αντιμετωπιστεί και αυτό το πράγμα γιατί ο κορονοϊός έχει φέρει πάρα πολλά προβλήματα στα θέατρα, τα οποία έκλεισαν γιατί κόλλησαν κορονοϊό οι ηθοποιοί και τώρα απειλούν ότι θα τους απολύσουν. Θεωρώ απαράδεκτη την απόφαση του Σερβετάλη. Πώς ένας άνθρωπος που δηλώνει ότι έχει πίστη, δεν σκέφτεται πως οι άλλοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά».

 

https://www.ethnos.gr/

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Οργή στην Εύβοια: Απαράδεκτο ζευγάρι....

Next post

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η απόλυτη.......