διατροφη

Άγχος: Αυτές οι τροφές θα το διώξουν μακριά.

Άγχος: Αυτές οι τροφές θα το διώξουν μακριά

 

Βοηθήστε τον εαυτό σας να χαλαρώσει, επιλέγοντας εκείνες τις έξυπνες τροφές που έχουν ισχυρές αγχολυτικές ιδιότητες και…
επιδρούν θετικά στη βελτίωση της ψυχικής υγείας και στην αποβολή του άγχους.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς:

√ Η μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C που περιέχουν τα πορτοκάλια, έχει την ιδιότητα να αποβάλει το άγχος και να μειώνει την αρτηριακή πίεση που οφείλεται σε έντονες καταστάσεις άγχους.

√ Τα σπαράγγια είναι από τα λαχανικά με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση φολλικού οξέως που αυξάνει την παραγωγή σεροτονίνης, δηλ. της ορμόνης που ευθύνεται για το αίσθημα ευεξίας.

√ Κάτι ξέρουν οι Ιάπωνες και τρώνε sushi αφού πέρα από το ότι έχει ελάχιστες θερμίδες, είναι πλούσιο σε αγχολυτικές ορμόνες, όπως η σεροτονίνη και η μελατονίνη, ενώ οι υδατάνθρακες που περιέχει το ρύζι αυξάνουν την ενέργεια και απομακρύνουν το άγχος.

√ Το αβοκάντο έχει αδυνατιστικές και χαλαρωτικές ιδιότητες για τον οργανισμό, χάρη στο κάλιο και στα λίπη που περιέχει. Δεν θεωρείται άλλωστε τυχαία υπερτροφή.

√ Τέλος, η μεγάλη αντιοξειδωτική δράση των βατόμουρων βοηθά στην αποβολή του άγχους και στη βελτίωση της ψυχικής διάθεσης.

 

Image result for stress

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

Κάθε Βράδυ τα Πόδια της ήταν Πρησμένα και Μελανιασμένα. Μέχρι που δοκίμασε ΑΥΤΟ το Φυσικό συστατικό και έγινε το Θαύμα!

Next post

7 σημάδια που σας στέλνει το σώμα σας, όταν δεν πίνετε αρκετό νερό.