Γλυκα

Πανεύκολο cheesecake με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Πανεύκολο cheesecake με γλυκό του κουταλιού βύσσινο

 

Απλό, εύκολο και γρήγορο cheesecake γαρνιρισμένο με γλυκό του κουταλιού βύσσινο. Μια πανεύκολη για αρχάριους και πολύ γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε ένα δροσερό, αφράτο, υπέροχο cheesecake.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 250 γρ μπισκότα Digestive
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τη κρέμα cheesecake:
  • 700 γρ. τυρί κρέμα
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά
  • 200-250 γρ. γλυκό κουταλιού βύσσινο
  • 1/2 πακέτο Digestive για επικάλυψη (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα στο multi και τα αναμιγνύετε καλά με το βούτυρο. Στρώνετε το μείγμα, πιέζοντάς το καλά σε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενη βάση, ή σε ένα τσέρκι με διάμετρο βάσης 20 εκ. και ύψος τουλάχιστον 4 εκ.
  2. Για τη κρέμα cheesecake: Βάζετε στο κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε καλά προσθέτοντας σταδιακά, σιγά-σιγά, τη κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει η κρέμα και γίνει σαν σφιχτή σαντιγί. Σταματάτε το μίξερ.
  3. Αδειάζετε τη κρέμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση, στρώνετε με σπάτουλα την επιφάνεια και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες να παγώσει. Μετά ξεφορμάρετε, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού στα τοιχώματα, τη κόβετε σε μερίδες, γαρνίρετε με γλυκό κουταλιού βύσσινο και σερβίρετε.
  4. Προαιρετικά τη γαρνίρετε και περιμετρικά με μπισκότα digestive, τα οποία φροντίζετε να τα κόψετε οριζόντια στη κάτω πλευρά τους για να γίνουν επίπεδα.

cheesecake-vyssino-mpiskota-digestive-papadopoulou-care24

Μια συνταγή του Στ. Παρλιάρου

Sintayes.gr

loading...

Σχόλια

σχόλια

Previous post

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! Εσείς γνωρίζετε τη δεύτερη χρήση από τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας; Αν όχι δείτε ΕΔΩ!

Next post

Μελιτζάνες με κρούστα παρμεζάνας στο φούρνο.